Σελίδες

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΤΡΙΚΑΛΑ Απαίτησαν αναβαθμισμένες δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας

Αγωνιστική παρέμβαση στο Νοσοκομείο Τρικάλων οργάνωσαν χτες το πρωί εργατικά σωματεία, σύλλογοι συνταξιούχων και ΕΒΕ κι άλλοι μαζικοί φορείς της περιοχής.
Με την κινητοποίηση, που έγινε με πρωτοβουλία των σωματείων «Καρφούρ - Μαρινόπουλος», ψυκτικών, λογιστών, ΕΒΕ Καλαμπάκας, συνταξιούχων ΙΚΑ, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη» και του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων - τα εν λόγω σωματεία έχουν καθορίσει και υλοποιούν ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, των συντάξεων και των Ταμείων και έχουν προηγηθεί αντίστοιχες διαμαρτυρίες στον ΟΑΕΕ και τον ΕΟΠΥΥ - εκφράστηκε η λαϊκή θέληση και απαίτηση για αναβαθμισμένες, δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους.
Εκπρόσωποι των σωματείων συναντήθηκαν με τη διοίκηση του νοσοκομείου, στην οποία έθεσαν τη λαϊκή διεκδίκηση για κάλυψη του νοσοκομείου με γιατρούς βασικών ειδικοτήτων όλες τις μέρες και ώρες του μήνα, καθώς, εδώ και καιρό, παρατηρείται το φαινόμενο υπολειτουργίας κλινικών και έλλειψη ειδικοτήτων, όπως ουρολόγου, ΩΡΛ, οφθαλμίατρου, νευρολόγου, πνευμονολόγου, οδοντίατρου, δερματολόγου... Απαίτησαν, επίσης, την κατάργηση του 5ευρου στα εξωτερικά ιατρεία και περίθαλψη όλων των ασθενών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μιας και πληθαίνουν οι περιπτώσεις ανασφάλιστων κλπ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκπρόσωποι των σωματείων πήραν το λόγο επισημαίνοντας πολλές και διάφορες πλευρές των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας και ταλαιπωρούν τα λαϊκά στρώματα:
* Ο εκπρόσωπος του σωματείου Ψυκτικών εξέφρασε την ανησυχία του για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ελεύθερων επαγγελματιών, που, σε μεγάλο ποσοστό, αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και επισήμανε την ανάγκη το νοσοκομείο να παραμείνει ανοιχτό για όλους.
* Εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ σημειώθηκε ότι οι περικοπές στις υπηρεσίες υγείας, στις εξετάσεις και τα φάρμακα, δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την ήδη δύσκολη θέση των συνταξιούχων, λαμβανομένου υπόψη ότι οι συντάξεις είναι πολύ χαμηλές και συνεχώς περικόπτονται.
* Από τη μεριά του Συλλόγου Γυναικών αναδείχτηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους εμβολιασμούς παιδιών και ευπαθών ομάδων και εκφράστηκε ο προβληματισμός κατά πόσο είναι σε θέση το Νοσοκομείο Τρικάλων να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν για εμβολιασμό μέσα στο καλοκαίρι, με δεδομένη την έτσι κι αλλιώς υπολειτουργία του τμήματος, εξαιτίας ανεπάρκειας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η ανησυχία αυτή επιβεβαιώθηκε όταν, μετά τη συνάντηση με το διοικητή, μέλη του Συλλόγου Γυναικών ήρθαν σε επαφή με παιδιάτρους στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης.
Στη Νάουσα
Συγκέντρωση ενάντια στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο του Νοσοκομείου Νάουσας διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα φορέων της Νάουσας, τη Δευτέρα 8 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου θα ανακοινωθεί και η μέρα που θα πραγματοποιηθεί 24ωρη τοπική απεργία. Η επιτροπή αγώνα αποτελείται από εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, του Δήμου, του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας», του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, των Φαρμακοποιών.
ΠΗΓΗ:rizospastis.gr