Σελίδες

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΠΙΣΤΩΤΩΝ Στουρνάρας: Υπάρχει πρόοδος με τρόικα - Πάμε για συμφωνία τη Δευτέρα

Σημειώθηκε πρόοδος σε όλους τους τομείς, κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον πρωθυπουργό, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι συνομιλίες με τους πιστωτές θα συνεχιστούν έως την Κυριακή, αν χρειαστεί και εκτιμώντας ότι την Δευτέρα, θα υπάρξει συμφωνία. 

«Υπήρξε πρόοδος σε όλα τα θέματα», δήλωσε ο Στουρνάρας μετά τη συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν υπάρχει συμφωνία, ο υπουργός Οικονομικών είπε: «Πάμε για πολιτική συμφωνία τη Δευτέρα» και πρόσθεσε: «Θα συνεχιστούν οι συζητήσεις και αύριο και μεθαύριο και την Κυριακή».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το δημόσιο - που αποτελεί και το μεγάλο «αγκάθι»- είναι δύσκολες και θα συνεχιστούν.
«Θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα» διαβεβαίωσε και τόνισε πως είναι απαραίτητο να υπάρξει συμφωνία και στο θέμα του Δημοσίου.
«Να σας πω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνολικής αύξησης των απολύσεων, πέραν των 15.000, που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
ΠΗΓΗ:ethnos.gr