Σελίδες

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ιδιώτες θα δίνουν άδεια για χειρουργείο και φάρμακα

Επιτροπές ιδιωτών ελεγκτών θα εγκρίνουν ή θα απορρίπτουν τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής ή την εισαγωγή ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για επεμβάσεις τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά νοσοκομεία. 
 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της σημερινής Ελευθεροτυπίας, Οι συγκεκριμένες επιτροπές, στις οποίες θα συμμετέχουν γιατροί και διοικητική υπάλληλοι, θα δίνουν το «πράσινο φως» για κάθε περίπτωση ασθενούς που πρέπει να νοσηλευτεί στο ΕΣΥ ή στον ιδιωτικό τομέα για επέμβαση ή άλλη ιατρική διαδικασία.

Στόχος του μέτρου είναι η εξοικονόμηση κι άλλων κονδυλίων από τον τομέα της υγείας.
«Για ποιον λόγο μία μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία εφαρμόζει το λεγόμενο clinical auditing< δηλαδή κλινικό έλεγχο, σε πραγματικό χρόνο, ώστε να εξοικονομεί χρήματα για τους μετόχους της και δεν πρέπει εγώ, που εκπροσωπώ τον Έλληνα φορολογούμενο και τον Έλληνα ασφαλισμένο που έχει δώσει ένα σκασμό λεφτά, να μην κάνω το ίδιο;», ανέφερε χαρακτηριστικά (Mega) ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Σημειώνεται ότι πρόσφατη έκθεση ελέγχου του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή καταδείκνυε ότι ο Οργανισμός λειτουργεί ανορθολογικά, με ανυπαρξία ελέγχου δαπανών και ποιότητας υπηρεσιών.