Σελίδες

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Συμβολική επίσκεψη του Μανώλη Γλέζου και του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Νωρίτερα, στις 13.30, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και βουλευτής του κόμματος, Μανώλης Γλέζος πέρασαν το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και έγιναν δεκτοί από τον Κάρολο Παπούλια.
Μανώλης Γλέζος: «H Γερμανία έχει ηθική υποχρέωση να εξοφλήσει τις οφειλές της προς τον ελληνικό λαό».
Αλέξης Τσίπρας:«Ιστορικό χρέος το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου»
Σχολιάζοντας την εικόνα της Αθήνας σήμερα, με τους άδειους δρόμους και την ισχυρή αστυνομική δύναμη, ο κ. Τσίπρας είπε, «Δεν τιμά την χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία να απαγορεύει τις ειρηνικές διαδηλώσεις, δεν τιμά όμως ούτε τον κ. Σόιμπλε να τον υποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση με φόβο και πάνοπλους αστυνομικούς», προσθέτοντας ότι «δεν είναι Δημοκρατία να ξεθάβει ( η κυβέρνηση) έναν χουντικό νόμο για να χτίζει μνημόνια». Κάλεσε δε τον ελληνικό λαό να αγνοήσει τέτοιους νόμους, ακριβώς τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

 O Μανώλης Γλέζος τόνισε ότι «η Γερμανία έχει ηθική υποχρέωση να εξοφλήσει τις οφειλές της προς τον ελληνικό λαό. Και ακόμα, επιπλέον, δεν επιτρέπεται να έχει εξοφλήσει όλες τις επανορθώσεις σε όλα τα κράτη της Ευρώπης, εκτός από την Ελλάδα». Όπως ανέφερε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, «τα επιχειρήματά μας είναι ακλόνητα. Εδράζονται στο δίκαιο. Δεν εδράζονται σε κανένα ιδιαίτερο συμφέρον. Δεν ζητάμε ιδιαίτερη προνομιακή μεταχείριση. Διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε. Δεν θα το ζητιανέψουμε. Θα το αξιώσουμε και θα το πετύχουμε».
 Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ιστορικό χρέος το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου» και επανέλαβε την ανάγκη η χώρα να επαναφέρει ένα ιστορικό ανεκπλήρωτο θέμα, αυτό των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, αφού πρόκειται για χρέος προς τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους απέναντι στη ναζιστική θηριωδία, όπως είπε, για να είναι ελεύθεροι οι ευρωπαϊκοί λαοί. «Δεν μπορεί αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα να αναγνωρίζουν το δημόσιο χρέος απέναντι στις τράπεζες και τα funds και να μην αναγνωρίζουν και να μη διεκδικούν το χρέος της Γερμανίας», τόνισε. Μίλησε για πάνδημο αίτημα του λαού που οφείλει να θέσει η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως «αν δεν το θέσει, υποσχόμαστε ότι σύντομα θα το θέσει ο λαός δίνοντας εντολή σε άλλη κυβέρνηση».  

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του απάντησε ότι η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

ΠΗΓΗ: real.gr