Σελίδες

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: «Κατεπείγουσα έκκληση προς το "ΛΑΪΚΟ" και το Υπουργείο Υγείας»


Το θέμα των ασθενών που δεν βρίσκουν τα φάρμακά τους, έρχεται για άλλη μια φορά στη δημοσιότητα μέσω της έκκλησης που απεύθυνε, προς το"ΛΑΪΚΟ" και το υπουργείο Υγείας, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Ένας 53χρονος καρκινοπαθής, με βιβλιάριο της πρόνοιας αδυνατεί να βρει, τα κρίσιμα για την ζωή του, φάρμακα από το δημόσιο σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υποβληθεί σε θεραπεία, η οποία θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τις 02/08/2013. 
Με δελτίο τύπου που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του (mki-ellinikou.blogspot.gr), το Μητροπολιτικό Κοινωνικό  Ιατρείο Ελληνικού, την Πέμπτη 1 Αυγούστου, ανέδειξε για πρώτη φορά το θέμα ώστε να δοθεί λύση. Ωστόσο λύση δεν δόθηκε και φτάσαμε στη δεύτερη έκκληση, που δημοσιεύθηκε χθες και στον ιστότοπο left.gr.

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
«Ασφαλισμένος καρκινοπαθής πολίτης αδυνατεί να λάβει τα φάρμακα του από το ΕΣΥ» 
Με μεγάλη μας λύπη αναγκαζόμαστε επειγόντως σήμερα να προχωρήσουμε στη δημοσιοποίηση της απεγνωσμένης προσπάθειας καρκινοπαθούς ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ συμπολίτη μας, ο οποίος όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα έγγραφα που επισυνάπτονται (δεν αναφέρεται το όνομα για λόγους προσωπικών δεδομένων) δεν καλύπτεται από το Δημόσιο Νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε και έκανε και την διάγνωση της νόσου. Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό, προφανώς είναι ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας. Πιο συγκεκριμένα 53χρονος καρκινοπαθής ασθενής με βιβλιάριο της πρόνοιας (είναι ασφαλισμένος δηλαδή) αδυνατεί να βρει, τα κρίσιμα για την ζωή του, φάρμακα από το δημόσιο σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεκινήσει την θεραπεία του η οποία επιβάλλεται να ξεκινήσει αύριο 02/08/2013. Παραθέτοντας όλα τα στοιχεία, καλούμε και παρακαλούμε το Υπουργείο να δώσει ΑΜΕΣΗ λύση στο πρόβλημα του συγκεκριμένου ασθενή και παράλληλα να απαντήσει στους πολίτες γιατί αφήνονται στην τύχη τους πια οι ασθενείς. Τέλος ας αναλογιστούμε όλοι μας αυτό που συμβαίνει με τις δεκάδες χιλιάδες ανασφάλιστων πολιτών που βιώνουν το ίδιο και πολλές φορές ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ καθεστώς, αφού δεν έχουν καμία πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, παρά μόνο βέβαια εάν πληρώσουν. Θα δώσει επιτέλους λύση το Υπουργείο Υγείας, γιατί δεν αρκεί η μείωση των κονδυλίων για την υγεία με το δρόμο της μη παροχής αναγκαίων φαρμάκων για τους ασθενείς. 











 ΤΡΙΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Έκκληση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού  
Επανερχόμαστε δυστυχώς στην έκκληση την οποία είχαμε κάνει προ ολίγων ημερών προς το Υπουργείο Υγείας και το Γ. Ν. Αθηνών "Λαϊκό" σχετικά με τον 53χρονο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ καρκινοπαθή αφού ακόμη και σήμερα στον ασθενή δεν έχουν δοθεί τα φάρμακα που έχει ανάγκη για να συνεχίσει την θεραπεία του. Σε συνέχεια της πρώτης μας έκκλησης την Παρασκευή 02/08/2013 από το «Λαϊκό» Νοσοκομείο οι αρμόδιοι υποσχέθηκαν, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία με τον ασθενή, ότι μέχρι το μεσημέρι της ίδια μέρας θα του διαθέσουν τα φάρμακα. Αντί αυτού όμως ακόμη και σήμερα Τρίτη 06/08/2013 τα φάρμακα δεν του έχουν δοθεί και μάλιστα η απάντησή τους στις εκκλήσεις του ασθενούς είναι ότι πιθανώς θα του τα δώσουν την ερχόμενη Παρασκευή. Μπορούν να απαντήσουν το Γ. Ν. Αθηνών «Λαϊκό» και το Υπουργείο Υγείας γιατί βάζουν σε κίνδυνο την ζωή ενός ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ πολίτη και αδυνατούν να του παρέχουν τα φάρμακα που έχει ανάγκη; Από την στιγμή που το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντιμετωπίζει με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο τους ασφαλισμένους πολίτες (δεν είναι η μόνη περίπτωση), τότε οι ανασφάλιστοι πολίτες τι είδους συμπεριφορά εισπράττουν; Εμείς και τα υπόλοιπα Κοινωνικά Ιατρεία μπορούμε και έχουμε εικόνα βέβαια, αφού δεχόμαστε καθημερινά δεκάδες ανασφάλιστους απεγνωσμένους πολίτες. Επιθυμούμε όμως να πάρει θέση και να μας απαντήσει, και κύρια να απαντήσει στον Ελληνικό λαό, το Υπουργείο Υγείας.

Σχόλιο από την Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων "Λαϊκού"

Ελπίζουμε ότι στο συγκεκριμένο πρόβλημα, οι εμπλεκόμενοι θα επιδείξουν την αρμόζουσα ευαισθησία και θα δοθεί όντως λύση την Παρασκευή, για να μπορέσει ο συμπολίτης μας να αρχίσει τη θεραπεία του.
Ακόμα και μια αίσια έκβαση όμως, δεν μπορεί να καλύψει το γεγονός ότι δεν μιλάμε για ένα μεμονωμένο περιστατικό!
Όλοι μας, σαν εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ζούμε από πρώτο χέρι την ταλαιπωρία και την αγωνία των ασθενών που δεν βρίσκουν τα φάρμακά τους. Αν σε αυτό προσθέσουμε και τις ελλείψεις υγειονομικού και άλλου υλικού, οι οποίες έχουν γίνει πλέον καθεστώς στην καθημερινότητά μας και τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Υγείας, όπου τα λουκέτα στα νοσοκομεία και η διάλυση του ΕΣΥ, βαφτίζονται "αναδιοργάνωση" και οι διαθεσιμότητες των συναδέλφων, "ευεργετικές" για την ενίσχυση των νοσοκομείων μετατάξεις, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε. Πόσο απέχουμε από το να δούμε την μνημονιακή αυτή συγκυβέρνηση, η οποία προεκλογικά απειλούσε και προειδοποιούσε ότι αν τυχόν και γινόταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά, ''δεν θα είχαμε φάρμακα'', να υλοποιεί η ίδια τις τριτοκοσμικές πραγματικότητες που προπαγάνδιζε; 
 ΠΗΓΗ: left.gr
            mki-ellinikou.blogspot.gr