Σελίδες

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζήτησε ο Άσμουσεν

Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζήτησε το μέλος της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουσεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα. Όσον αφορά στη συζήτηση περί νέου προγράμματος δανεισμού και κουρέματος του ελληνικού χρέους παραπέμπει τις όποιες αποφάσεις και αυτός μέσα στο 2014. 




Μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είπε ότι υπάρχουν ήδη αποτελέσματα που δείχνουν ότι υπάρχει σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ενώ και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πλέον ανακεφαλαιοποιημένο.
Επίσης έκανε λόγο για επώδυνη προσπάθεια και εξέφρασε τον σεβασμό του στις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Τόνισε όμως ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν και έδωσε έμφαση στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας, ειδικά των νέων, που, όπως είπε, είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και της επίτευξης αναπτυξιακών ρυθμών ανάπτυξης.
Στη συνέχεια ο κ. Άσμουσεν μετέβη στο μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Tην Πέμπτη θα τον δεχτεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο υπουργείο Εξωτερικών.
Πληροφορίες ήθελαν το στέλεχος της ΕΚΤ να επιθυμεί συνάντηση και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πάντως περιοδεύει στην Κέρκυρα. 
ΠΗΓΗ: enet.gr