Σελίδες

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών: Βάζουμε το δικό μας «στοίχημα», να σώσουμε τα Νοσοκομεία

Ως εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, εμείς που βρισκόμαστε δίπλα στον άρρωστο και βιώνουμε καθημερινά τον ανθρώπινο πόνο, παρακολουθούμε εμβρόντητοι την επιχείρηση διάλυσης των Νοσοκομείων που προωθεί πολιτικής το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης στα πλαίσια των μνημονιακών πολιτικών.
Ταυτόχρονα αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει υποψήφιοι για διαθεσιμότητα, ενώ είναι σίγουρο ότι αρκετοί από εμάς θα οδηγηθούμε, μέσα από τα συνεχή κύματα διαθεσιμοτήτων που θα έρχονται, στην απόλυση και την ανεργία.

Την ίδια ώρα το μνημονιακό μπλοκ, με πρωταγωνιστή τον Άδωνι Γεωργιάδη, προκαλεί την κοινωνία και τους εργαζόμενους στην υγεία, κάνει λογοπαίγνια για το εργασιακό μας μέλλον, εκτοξεύει απειλές όσους αντιστέκονται στα λουκέτα σε Νοσοκομεία και τις διαθεσιμότητες.
Οι πολιτικοί εκπρόσωποι των τραπεζών και των τροκανών δεν αρκούνται στην εξαφάνιση των μισθών, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Έχουν δεσμευτεί στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να τους παραδώσουν τα κερδοφόρα τμήματα στην υγεία, την παιδεία, αλλά και το νερό, το ρεύμα για να διασφαλιστούν τα κέρδη τους. Την ίδια ώρα που σώζουν τους τραπεζίτες με δισεκατομμύρια διαλύουν το «κοινωνικό κράτος» και οδηγούν τους εργαζόμενους στη φτώχια και την εξαθλίωση.
Ειδικότερα στην υγεία αδιαφορούν ακόμα και αν τα νοσοκομεία που θα μείνουν τυπικά «εν ζωή» θα μετατραπούν στην πράξη σε άδεια κουφάρια, χωρίς προσωπικό και χρηματοδότηση, νοσοκομεία φτωχοκομεία, που οι πολίτες θα βάζουν το χέρι στην τσέπη, ενώ οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν χωρίς δικαιώματα και για ένα κομμάτι ψωμί.
Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας, δεν θα σταματήσουν αυτή την καταστροφική πολιτική αν εμείς δεν τους σταματήσουμε με τους αγώνες μας.
Οι υγειονομικοί δεν θα επιτρέψουν τα λουκέτα στα Νοσοκομεία.
Βάζουμε λοιπόν και εμείς το Δικό μας Στοίχημα: Κανένα λουκέτο σε Νοσοκομείο, καμιά διαθεσιμότητα και απόλυση εργαζομένου δεν θα περάσει.
Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος σε αυτή την καταστροφική πολιτική, ήρθε η ώρα μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, τους πολίτες που έχουν ανάγκη τα νοσοκομεία και σήμερα στενάζουν κάτω από την «μπότα» των μνημονίων, να τους ανατρέψουμε.
Μπαίνουμε δυναμικά στον αγώνα διαρκείας με αφετηρία την 48ωρη Απεργία στις 18 και 19 Σεπτέμβρη.
Συμμετέχουμε στα Απεργιακά Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα μαζί με όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα με νέες διαρκείς κινητοποιήσεις και Απεργίες τη βδομάδα από 23 Σεπτέμβρη.
Όλοι στην Απεργία στις 18 – 19 Σεπτέμβρη και τα Συλλαλητήρια.
Δεν δικαιολογούνται «απουσίες» από αυτό τον Αγώνα.
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

ΠΗΓΗ: ygeionomikoi.gr