Σελίδες

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

A. Τσίπρας στη Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ: "Έρχεται κοινωνική κόλαση"

Οξεία κριτική στον πρωθυπουργό,αλλά και στο περιβάλλον του στο Μέγαρο Μαξίμου, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι «επιμένουν στην επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων» με «προφανή στόχο να δυναμιτίσουν το πολιτικό σκηνικό».

 

Ο κ. Τσίπρας, χαρακτήρισε την εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής ως δικαίωση του αντιφασιστικού κινήματος και του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε, δε, ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει στο αυτονόητο κάτω από την πίεση της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης. «Δεν ήταν επιλογή τους. Αναγκάστηκαν» τόνισε.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το μνημόνιο όχι μόνο δεν βγαίνει, αλλά απειλεί με κατάρρευση την κοινωνία και προέβλεψε ότι «έρχεται κοινωνική κόλαση» και νέα σκληρά μέτρα.
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει τη καταστροφή που προκαλεί, παρά μόνο αν επενδύσει στην στρατηγική της έντασης, στην στρατηγική της πόλωσης. Αυτή, όμως, είναι μια επικίνδυνη στρατηγική για τη δημοκρατία και για την ομαλότητα», σημείωσε.
Αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «όχι μόνο πρέπει να καταγγείλει αυτή τη στρατηγική, αλλά και να διεκδικήσει ερείσματα στις υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις σε όλο το πολιτικό φάσμα. Όχι μόνο πρέπει να προετοιμαστεί για προβοκατόρικες ενέργειες, αλλά να εργαστεί για να τις ακυρώσει. Να απομονώσουμε όσους δεν διστάζουν ακόμα και τον διχασμό, προκειμένου να μείνουν στην εξουσία. Και να αποτελέσουμε εγγύηση της ομαλότητας και της σταθερότητας για τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας». 

ΠΗΓΗ: ertopen.com