Σελίδες

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων "Λαϊκού": Καταργούν το 25 εύρω

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις στο χώρο της υγείας, αλλά κυρίως λόγω της κοινωνικής κατακραυγής, οι συνεταίροι της κυβέρνησης (Σαμαράς-Βενιζέλος) αναγκάστηκαν να αποσύρουν το μέτρο του 25εύρου για την εισαγωγή στα Νοσοκομεία. 
Θα αντικατασταθεί, όπως ανακοίνωσαν με άλλο "ισοδύναμο" μέτρο - έμμεσο φόρο λέμε εμείς, για να μην ξεχνάμε ότι η Υγεία για την κυβέρνηση είναι εμπόρευμα και όχι αγαθό! 
Οι πολίτες θα κληθούν να σηκώσουν και αυτό το βάρος, απλά με άλλον τρόπο! 

Η όψιμη "αντίδραση" του ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει ψηφίσει το 25εύρω και όλα τα βάρβαρα-αντιλαϊκά μέτρα, είναι επικοινωνιακό παιχνίδι της συγκυβέρνησης και του μνημονιακού κατεστημένου που θέλουν να σώσουν αυτό το κόμμα, από τον καταποντισμό!
Η απόσυρση του μέτρου υπογραμμίζει την έλλειψη σοβαρότητας όσων μας παρουσιάζουν καθημερινά τέτοιου είδους μέτρα και τα προπαγανδίζουν ως αναγκαία και αναπόφευκτα για να αποφύγουμε την "καταστροφή" και αφήνει έκθετους όσους επιχειρηματολογούσαν υπέρ του!
Την δική τους "καταστροφή" θέλουν να αποφύγουν!

 
Η υπαναχώρηση της κυβέρνησης αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο του λαϊκού παράγοντα και την αποτελεσματικότητα των κοινωνικών αντιδράσεων.
Είναι μια μικρή απόδειξη ότι δεν είναι αήτηττοι και ότι η μοιρολατρεία φέρνει ακόμα χειρότερα μέτρα.

Δεν έχουμε αυταπάτες: Χωρίς την ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτής της κυβέρνησης, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε καμμία ουσιαστική βελτίωση της ζωής μας.

 Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων "Λαϊκού"


Το βράδυ της Τρίτης κατατέθηκε η τροπολογία που καταργεί το 25ευρω για την εισαγωγή στα νοσοκομεία, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Υπενθυμίζεται πως η ανακοίνωση του μέτρου ξεσήκωσε σφοδρές αντιδράσεις στο χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης πληροφορήθηκε το "πάγωμα" του μέτρου όσο βρισκόταν σε σύσκεψη με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Είναι πιθανό το μέτρο των 25 ευρώ να αντικατασταθεί από αύξηση κατά πέντε λεπτών του ευρώ σε καπνό και τσιγάρα. - See more at: http://left.gr/news/kato-apo-tin-katakraygi-katargoyn-25eyro-ekthetos-o-georgiadis#sthash.gZiUrdzj.dpuf