Σελίδες

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων "Λαϊκού": Στο γραφείο του υπουργού τα προβλήματα του "Λαϊκού"

Στο γραφείο του υπουργού υγείας  έφτασαν τα προβλήματα του Νοσοκομείου που αφορούν κυρίως τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και τις συνέπειές τους.
Το γραφείο του υπουργού, αφού έλαβε μέσω της ΠΟΕΔΗΝ το σχετικό έγγραφο του Σωματείου μας, ζητάει από τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ να ενεργήσει και να ενημερώσει τον Υπουργό.



Πέρα από το διαδικαστικό μέρος της υπόθεσης και χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι μπορούν να δοθούν  ουσιαστικές, συνολικές και οριστικές λύσεις όσο ακολουθούνται οι μνημονιακές πολιτικές, βγαίνει όμως ένα πολύτιμο συμπέρασμα:

Η σημασία της ενεργοποίησης και της συμμετοχής των συναδέλφων στη ζωή και τη δράση του Σωματείου.

    Το έγγραφο του Σωματείου προέκυψε ύστερα από έγγραφη  ενημέρωση και «κατ`απαίτηση» δραστήριων συναδέλφων. Συναδέλφων που θεωρούν πως "η σιωπή είναι συνενοχή".
Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η "Ενωτική Κίνηση", η οποία τόσο μέσα στο Σωματείο, όσο και μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα μας επέμεινε και επιμένει στην ενεργό δράση του Συλλόγου και στην δημοσιοποίηση των προβλημάτων.
« Η κοινοποίηση των προβλημάτων είναι ένα πρώτο βήμα για να προχωρήσουμε προς την λύση τους. Η "Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Λαϊκού" με τη δράση της μέσα στο Σωματείο και στούς χώρους δουλειάς αλλά και με παρεμβάσεις μέσα από την ιστοσελίδα μας, θα συνεχίσει να μάχεται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και για το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν και υψηλού επιπέδου Δημόσια υγεία. Καλούμε λοιπόν και τους εργαζόμενους να συμβάλουν  με την ενεργή τους δράση και παρέμβαση στην ανατροπή των πολιτικών πού καταδικάζουν εμάς και τούς ασθενείς στην εξαθλίωση!»

 Αυτά λέγαμε στις 14-11-2013 και ...ενα ρητορικό ερώτημα: Ο κ. υπουργός μετά την ενημέρωσή του θα παριστάνει τον ανήξερο και θα συνεχίσει να λέει πως "τα Νοσοκομεία δουλεύουν ρολόϊ";

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων "Λαϊκού"

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ