Σελίδες

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Τα ΜΑΤ διέλυσαν την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ένταση σημειώθηκε στο Σύνταγμα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τους συγκεντρωμένους και έκανε χρήση χημικών. Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει κακώσεις στο κεφάλι και σε διάφορα σημεία του σώματός του.Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στο Μοναστηράκι. Δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλλαν ακόμη και μέσα στο σταθμό, αλλά και στις γραμμές των τρένων όπως φαίνεται σε φωτογραφίες.


Σοβαρά τραυματισμένος από χτυπήματα των ΜΑΤ είναι ένας διαδηλωτής, σύμφωνα με πληροφορίες Κούρδος πολιτικός πρόσφυγας. Τέσσερις με πέντε άνδρες των ΜΑΤ τον συνέλαβαν στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εν μέσω δακρυγόνων. Του πέρασαν χειροπέδες, τον χτύπησαν ανελέητα και τον έσυραν μέχρι την είσοδο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια.
Εκεί ένας αστυνομικός φώναξε: «Έχασε τις αισθήσεις του. Βγάλτε του τις χειροπέδες». Έτσι κι έγινε. Του έβγαλαν τις χειροπέδες, του έριξαν νερό και τον άφησαν πεσμένο στο οδόστρωμα να περιμένει τις Πρώτες Βοήθειες. «Γλίστρησε κι έπεσε» έλεγαν διμοιρίτες των ΜΑΤ σε βουλευτή που ζητούσε εξηγήσεις.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο τραυματίας, ο οποίος διακομίστηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς», έχει χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ φέρει και κακώσεις σε όλο του το σώμα.
Το περιστατικό έχει καταγραφεί σε πολλές φωτογραφικές μηχανές των παρευρισκόμενων.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στο Μοναστηράκι. Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον μια σύλληψη, ενώ άγνωστος είναι ο ακριβής αριθμός των προσαχθέντων με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για περισσότερους από δέκα. 
Δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλλαν ακόμη και μέσα στο σταθμό, αλλά και στις γραμμές των τρένων όπως φαίνεται σε φωτογραφίες.

Σημειώνεται πως στη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Ρηγίλλης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από τη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή για την επέτειο των Ιμίων. Σημειώνεται πως αν και η ΕΛΑΣ είχε εκδώσει ανακοίνωση για απαγόρευση πορειών, τελικά επετράπη στους χρυσαυγίτες να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το Χίλτον, όπου και διαλύθηκαν. 

Το χρονικό της συγκέντρωσης

Η συνέλευση Κατειλημμένων προσφυγικών καλεί κόσμο στο νοσοκομείο Γεννηματά όπου βρίσκεται δεύτερος τραυματιας αντιφασίστας. Έχει ανακοινωθεί η σύλληψή του και άνδρες της ΟΠΚΕ βρίσκονται έξω από το δωμάτιο στο οποίο νοσηλεύεται.

21:37 
Μέχρι το Χίλτον έφτασε τελικά η πορεία της ΧΑ, από την πλ. Ρηγίλλης, όπου και διαλύονται οι συγκεντρωμένοι. (@doleross)


21:35 
Για τον τραυματία: «Γλίστρησε κι έπεσε» έλεγαν διμοιρίτες σε βουλευτή που ζητούσε εξηγήσεις. Τον χτύπησαν οι αντιφασίστες έσπευσε να πει ο ΣΚΑΙ, αμελώντας το γεγονός ότι ο τραυματίας είναι Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας και αλληλέγγυος του αντιφασιστικού αγώνα.


Media preview
 

21:22 ΜΑΤ κυνηγούν διαδηλωτές στις ράγες...

Media preview


21:16 Ενω τα ΜΑΤ συνεχίσουν να κυνηγούν αντιφασίστες στο Μοναστηράκι, ελάχιστα χιλιόμετρα πιο μακριά οι δολοφόνοι σουλατσάρουν: "Με συνθήματα "Ηθικόν; Αίμα, Αίμα, τιμή, ΧΑ", "Τούρκοι Μογγόλοι, δολοφόνοι", "Σκατά στον τάφο του Κεμάλ" κ.ά. συνεχίζεται η πορεία της ΧΑ (@doleross)"

Media preview

21:15 Χωρίς σχόλιο... (φωτογραφία: @lysimelis)

Media preview

21:12 Οι συγκεντρωμένοι στη Ρηγίλλης χρυσαυγίτες πραγματοποιούν ανενόχλητοι πορεία αυτήν την στιγμή προς τον Ευαγγελισμό, παρά την απαγόρευση της αστυνομίας.

21:11 Στα στενά γύρω από τον σταθμό επεμβαίνουν και διμοιρίες της ΔΕΛΤΑ.

Media preview

21:05 Τα ΜΑΤ στο μοναστηράκι και στο φόντο η Ακρόπολη: Σάββατο βράδυ τον καιρό των μνημονίων... (φωτογραφία: dromografos S.)



20:58 Έξι προσαγωγές και μία σύλληψη μέχρι στιγμής από το Μοναστηράκι. (@doleross)

  Media preview

20:47 Βράδυ Σαββάτου στο Μοναστηράκι, την εποχή της "δημοκρατίας" Σαμαρά-Δένδια... Απομακρύνθηκαν με γκλομπιές οι φωτορεπόρτερ από την πλατεία.

  Media preview

20:46 Τα ΜΑΤ στις αποβάθρες του ηλεκτρικού, οι διαδηλωτές βγήκαν από την έξοδο του Θησείου. Εντολή για προσαγωγές. (@doleross)

Media preview
Media preview
(φωτογραφία: @Inflammatory_)

20:41 Τα μηχανάκια της ΔΕΛΤΑ πάνω στην πλατεία στο Μοναστηράκι. (φωτογραφία: @Inflammatory_)

Media preview

20:40 Χημικά ΜΕΣΑ στον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι. Μια ομάδα διαδηλωτών έχει εγκλωβιστεί από τα ΜΑΤ στις αποβάθρες του ηλεκτρικού. (@doleross)

20:38 Κυνηγητό διαδηλωτών από τα ΜΑΤ μέσα στον σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι. (@doleross)

20:35 Εντολή για διάλυση των διαδηλωτών και από το Μοναστηράκι. Δακρυγόνα από τα ΜΑΤ, με πέτρες απαντούν οι συγκεντρωμένοι. (@doleross)

20:28 Μετά τα γεγονότα της Πέμπτης (το ξυλοδαρμό και την προσαγωγή των φοιτητών της ΑΡ.ΕΝ), δεύτερο σοβαρότατο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας, με την αναίτια διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης του Συντάγματος, και ενώ ταυτόχρονα η ΕΛ.ΑΣ επιδεικνύει προκλητική ανοχή στη δράση των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Μήπως ήρθε η ώρα ο υπ. Δημόσιας Τάξης να απαντήσει στο ερώτημα από πότε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στη διαμαρτυρία έπαψε να ισχύει;

20:15 Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν ήρθαν οι πρώτες βοήθειες ο τραυματίας ήταν με χειροπέδες.

τραυματίας syntagma b
τραυματίας syntagma c

20:13  Αυθαίρετη η διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης από την αστυνομία, δίχως να υπάρχει καμία αφορμή και ενώ δεν υπήρχε καμία σχετική απαγόρευση - η απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ αφορούσε τις πορείες και όχι τις συγκεντρώσεις. Να περιμένουμε ότι θα πράξει το ίδιο και με τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στη Ρηγιλλής;

20:11 Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή 5 ατόμων από την Καραγιώργη Σερβίας. Οι προσαχθέντες μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ.

20:05 Στο Μοναστηράκι οι συγκεντρωμένοι από το Σύνταγμα. Βρίσκονται "περικυκλωμένοι" από πολλές διμοιρίες ΜΑΤ. (@doleross)

20:00 Επιβεβαιωμένος ο σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτή στο κεφάλι, από χτύπημα γκλομπ. Στο χώρο βρίσκεται ασθενοφόρο.

Media preview

19:58 Δίχως καμία αφορμή η επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές. Επιμένουν να ακολουθούν τους αντιφασίστες προς το Μοναστηράκι.

Media preview

19:47 Προς το Μοναστηράκι απωθήθηκαν οι διαδηλωτές από το Σύνταγμα. Στην κυκλοφορία δίνει η αστυνομία τους δρόμους γύρω από την πλατεία. (@doleross)

19:42 Είναι εμφανής η προσπάθεια των ΜΑΤ να αδειάσουν την Αμαλίας. Ωθούν τον κόσμο στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. (@doleross)

19:39 Ένας άνδρας τραυματίας έξω από το Μ.Βρετάνια, σε αναμονή ασθενοφόρου.

Media preview

19:30 Ένταση στο Σύνταγμα. Με χημικά και κρότου λάμψης τα ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές της αντιφασιστικής συγκέντρωσης από την Αμαλίας. (@doleross)

Media preview

18:24 Τα πρώτα πανό στο Σύνταγμα (φωτογραφίες από @dromografos)

Media preview
Media preview
Media preview
Media preview

17:55 Έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται ο κόσμος στην αντιφασιστική συγκέντρωση του Συντάγματος.


ΠΗΓΗ:tvxs.gr
          efsyn.gr
          left.gr