Σελίδες

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Πορείες-απάντηση κατά της απαγόρευσης συναθροίσεων

Το γκλοπ ανάποδα
Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών, στη διάρκεια πορείας των εργατικών συνδικάτων, όταν μέλη του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Έγιναν τρεις προσαγωγές, ενώ υπάρχουν τραυματίες, μεταξύ των οποίων ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Χ.Αγγουράκης. Ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο από ΟΛΜΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

@dromografos  

«Μας αντιμετώπισαν με την πιο σκληρή βία οι δυνάμεις των ΜΑΤ», δήλωσε λίγο αργότερα ο Χ.Αγγουράκηςστον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο οποίος είπε πως στόχος τους ήταν να μπουν στο υπουργείο Οικονομικών για να καταθέσουν αιτήματα των ανέργων, αλλά «η αντιμετώπιση ήταν πολύ σκληρή». 
 


Επεισόδια ΠΑΜΕ - ΜΑΤ

   

Ανάποδα το γκλοπ:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Βίαιη προσαγωγή:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Κλοιός... προστασίας του πολίτη:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Χημικά στη Σταδίου
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Μένος από τα ΜΑΤ:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Ξύλο, ξύλο, ξύλο...:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Προπηλακισμοί δημοσιογράφων:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Και γροθιές έχει το μενού:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας



Η ανακοίνωση του ΚΚΕ
Το ΚΚΕ καταδικάζει την αυταρχική και προκλητική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν σήμερα συνδικάτα, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων. Αφού αρχικά η ηγεσία του υπουργείου εργασίας έγραψε στα «παλιά της παπούτσια» την προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία των σωματείων στο υπουργείο εργασίας, στη συνέχεια η αστυνομία, υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκε στους ανέργους που επιχείρησαν να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι δεκάδες χτυπημένοι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης. Ο αγώνας θα συνεχιστεί για την προστασία των ανέργων και όλων των εργαζομένων, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την κοροϊδία. 

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα στην απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας από τώρα έως τις 7 το βράδυ, λόγω της επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου.
Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν ΟΛΜΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της διαθεσιμότητας. Σε τρίωρη στάση εργασίας προχώρησαν οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
Μέλη του ΠΑΜΕ, της ΟΛΜΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν γύρω στις 14.00 στη Σταδίου, στο ύψος της Παλαιάς Βουλής, όπου η αστυνομία είχε κλείσει με οχήματα τον δρόμο, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί για την επίσκεψη του γερμανού προέδρου στην Αθήνα. Ακολούθησε ένταση και μικροσυμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς την Ακαδημίας, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν κλείσει τον δρόμο προς τη Βουλή. Οι διαδηλωτές παρέμειναν στη συμβολή των οδών Σταδίου και Ομήρου όπου ήταν παρατεταγμένες δυνάμεις της αστυνομίας, 
 
Οι διαδηλωτές παρέμειναν στην Ακαδημίας, φωνάζοντας συνθήματα και επιχειρώντας να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Στη συνέχεια επέστρεψαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.
 
Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη πραγματοποίησε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού  που διαμαρτύρονται για τις απολύσεις.
Νωρίτερα, το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, τα Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, του Μετάλλου Αττικής, η Πανελλαδική Ένωση  Λιθογράφων και η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση για την ανεργία και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, με τους διαδηλωτές να ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Γ. Βρούτση, ο οποίος ωστόσο δεν βρισκόταν στο γραφείο του λόγω του επικείμενου ραντεβού με την τρόικα στο ΥΠΟΙΚ.
Το πρωί της Πέμπτης, στην εφορία της Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη από τις εργαζόμενες στον τομέα καθαριότητας του Υπ. Οικονομικών, η οποία έληξε λίγη ώρα αργότερα. 
Η ΟΛΜΕ έκανε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλ. Κλαυθμώνος, με τη συμμετοχή της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Ν.Μ. 
ΠΗΓΗ:enet.gr
           left.gr 
          @dromografos