Σελίδες

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Μεγάλες στιγμές προπαγάνδας

Γεμάτος εκπλήξεις ήταν ο δρόμος του πρωθυπουργού μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Εντυπωσιασμένος από την όμορφη υπαστυνόμο Νικολέτα που εκτελούσε υπηρεσία έξω από την αίθουσα της ολομέλειας της πρότεινε μετάταξη στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά εκείνη προτίμησε τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλλη Μεϊμαράκη και έτσι δεν θα υπαχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας. Ο Α. Σαμαράς παρηγορήθηκε για την απόρριψη με ένα παγωτό που τον κέρασε ο περιπτεράς όταν βγήκε στο δρόμο για να πάει με τα πόδια στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω έπεσε πάνω σε Ελληνοαυστραλέζα τουρίστρια με καταγωγή από το Καστελόριζο που δεν τον αναγνώρισε αλλά όταν κατάλαβε ποιος είναι έπεσε στην αγκαλιά του. Η στιγμή απαθανατίστηκε αφού κατά μία παράξενη σύμπτωση βρισκόταν σε απόσταση μισού μέτρου φωτογράφος.

Σήμερα, ημέρα της Ευρώπης, θα μοιραστεί το ποσό των 133,2 εκατ. ευρώ σε 205.912 νοικοκυριά πο θα δούν τον τραπεζικό τους λογαριασμό να πιστώνεται από 500 μέχρι 800 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή και την εισοδηματική τους κατάσταση. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα, εγκρίθηκε η χορήγηση 647 ευρώ περίπου ανά δικαιούχο. Σήμερα, εξάλλου, θα πιστωθεί το ποσόν της εφάπαξ χρηματικής ενίσχυσης σε πάνω από 75.328 ένστολους. Το πρόβλημα είναι ότι από το πρωί καταγγέλλεται από δικαιούχους του επιδόματος ότι έγινε κατάσχεση του ποσού από τις τράπεζες στις οποίες χρωστούν (δάνεια και κάρτες). Ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου διαβεβαίωσε (μιλώντας στο Μέγκα) ότι αυτή η παρακράτηση είναι παράνομη και θα γίνουν οι δέουσες επικοινωνίες με τις τράπεζες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, αλλά μετά την... απομάκρυνση του ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό, δύσκολα αναγνωρίζεται λάθος και άντε να βρει άκρη ο υπερχρεωμένος.
Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και μετά η Βουλή θα κλείσει και θα ξανανοίξει μετά τις ευρωεκλογές, επομένως δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Μπαλτάκου πριν το καλοκαίρι, όταν πια ποιος θα θυμάται τι ακριβώς συνέβη με τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, ο οποίος για το Μέγαρο Μαξίμου είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ εξ απορρήτων του Α. Σαμαρά.
Λογικές Μπαλτάκου θυμίζει η απόφαση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων της ΝΔ Αρη Σπηλιωτόπουλου να απέχει από το ντιμπέιτ που πραγματοποιήθηκε στην "Πρώτη Γραμμή" του Σκάι επικαλούμενος απουσίες με κριτήρια τα οποία, όπως υποστήριξε, δεν διευκρινίστηκαν.  Ποιος έλειπε από το ντιμπέιτ; Μα ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Στο μνημόσυνό του σήμερα θα παραστεί ο Α. Σαμαράς δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και αυτό προβάλλεται ως μήνυμα ενδοπαραταξιακής ενότητας, μια και υπάρχουν τραύματα από τα αντάρτικα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως επίσης από δηλητηριώδη σχόλια καραμανλικών για τη σύνθεση του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ΝΔ θεωρούν διαχείρισιμη μια ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές που δεν θα ξεπεράσει τις τρεις μονάδες, καθώς μάλιστα αναμένεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα έχει καλές επιδόσεις σε περιφέρειες και μεγάλους δήμους. Μεγάλη είναι η ανησυχία για τις επιδόσεις της Ελιάς. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ συνεδριάζει σήμερα στον απόηχο της συζήτησης που ξεκίνησε ήδη για τη διαδοχή του Ευ. Βενιζέλου και για το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών μετά τις ευρωεκλογές εφόσον η Ελιά αποδοκιμαστεί στις κάλπες. Ο πήχυς δεν προσδιορίζεται. Αλλοι μιλούν για 4%, άλλοι για διψήφιο ποσοστό, όλοι συμφωνούν ότι συμπέρασμα θα βγει ανάλογα και με τις επιδόσεις των άλλων κομμάτων.
Σε κάθε περίπτωση το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ "ψηφίζουμε και φεύγουν" έχει αποκτήσει ήδη τη διάσταση "ψηφίζουμε και φεύγουν η Ελιά και ο Βενιζέλος".
ΠΗΓΗ:tvxs.gr