Σελίδες

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Επιβεβαιώνει ο Γεωργιάδης το «colpo grosso» με τους ανασφάλιστους

Την καταγγελία την έκανε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, μέλος του ΓΣ της ΜΕΤΑ, Δημήτρης Βαρνάβας: με την ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας για τη νοσηλεία των ανασφαλίστων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, η οποία υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή 30 Μαΐου, Στουρνάρας και Γεωργιάδης «μετακυλίουν στα νοσοκομεία το κόστος νοσηλείας των ανασφάλιστων, για την εισαγωγή των οποίων προβάλλουν εμπόδια. Δεν διασφαλίζουν την απαραίτητη μετεγχειρητική νοσηλεία και τα φάρμακα».
Επιβεβαιώνει την επιβάρυνση ο Άδωνις

Σύμφωνα με όσα ανέφερε την Τρίτη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η ΚΥΑ προβλέπει ότι κάθε ανασφάλιστος κάτοικος της χώρας, ανεξαρτήτως εισοδηματικής κατάστασης, δύναται να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του ΕΣΥ όλης της χώρας, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει προηγουμένως εξασφαλίσει σχετικό παραπεμπτικό για νοσηλεία από γιατρό του Περιφερειακού Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), το οποίο θα εγκρίνεται στη συνέχεια από τριμελή επιτροπή, η οποία θα συγκροτείται σε κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα του ΕΣΥ με τη συμμετοχή του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του ιδρύματος και δύο γιατρούς της σχετικής ειδικότητας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι το κόστος της νοσηλείας των ανασφάλιστων ασθενών θα καταγράφεται από τις διοικητικές υπηρεσίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ και θα καλύπτεται, εάν χρειαστεί, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο υπουργός Υγείας, μάλιστα, ισχυρίσθηκε ότι η έκδοση της ΚΥΑ για τη νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφάλιστων ασθενών δεν έχει καμία σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών... Σημειώνεται ότι οι ανασφάλιστοι κάτοικοι της χώρας μας υπολογίζονται επισήμως σε... 2 εκατομμύρια περίπου!
Μελετούν έως τον Ιούλιο ρύθμιση για τα φάρμακα των ανασφαλίστων
Εξάλλου, ανάλογη διαδικασία για την πλήρη κάλυψη της φαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων κατοίκων της χώρας μας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). H διαδικασία αναμένεται να έχει καταλήξει εντός των ημερών σε σχετική ΚΥΑ, προκειμένου το μέτρο να αρχίσει από την Τρίτη 1 Ιουλίου, ίσως και νωρίτερα, να εφαρμόζεται, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Mega.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές της "Αυγής", το ποσό των 100 εκατ. ευρώ θα χορηγήσει η κυβέρνηση από το "πλεόνασμα" του κρατικού προϋπολογισμού του 2014 προκειμένου να εφαρμοσθεί η πλήρης εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων κατοίκων της χώρας μας.
Αυτό γνωστοποίησε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 29 Μαΐου ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με εκπροσώπους του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), της Πανελληνίας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ), από τους οποίους ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε επίσης να συμβάλουν κατά το δυνατόν οικονομικά, προκειμένου να αυξηθεί το ποσό των 100 εκατ. ευρώ στα 200 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, το ποσό των 100 εκατ. ευρώ δύναται να καλύψει πλήρως για ένα εξάμηνο την εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφαλίστων.
Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης ο Άδωνις Γεωργιάδης στους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων, μάλιστα, οι ανασφάλιστοι θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους με την ίδια τυπική διαδικασία με την οποία τα προμηθεύονται και οι ασφαλισμένοι.
Με πληροφορίες από «Αυγή»
ΠΗΓΗ:ergasianet.gr