Σελίδες

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Εκτός φαρμακευτικής περίθαλψης οσονούπω οι άποροι!!!

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα καταγγέλλει ότι, κάτω από τις οδηγίες του υπουργείου, κρατικά νοσοκομεία "εφαρμόζουν πολιτικές 'εξόντωσης' των άπορων ασθενών", αρνούμενα να δώσουν φάρμακα που έχουν συνταγογραφηθεί.
Συνεχίζεται ο γολγοθάς για τους άπορους ασθενείς που έχουν βιβλιάρια πρόνοιας, οι οποίοι τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα που δικαιούνται από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ αφού η συνήθης απάντηση που λαμβάνουν είναι «στερείται» το φαρμακείο του νοσοκομείου το σκεύασμα, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς της ζωτικής σημασίας θεραπεία τους -μην ξεχνάμε ότι πολλοί κάτοχοι βιβλιάριου πρόνοιας πάσχουν από σοβαρές χρόνιες παθήσεις.

Να σημειωθεί ότι οι ασθενείς της κατηγορίας αυτής, σύμφωνα με τον νόμο, έχουν δικαίωμα να γράφουν τα φάρμακα που συνιστούν οι γιατροί στα κρατικά νοσοκομεία και να τα προμηθεύονται αποκλειστικά από αυτά, χωρίς καμιά πληρωμή.
Ύστερα από καταγγελίες που έγιναν στο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «συνεχίζεται και διευρύνεται η απάνθρωπη επίθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας κατά των θεμελιωδών δικαιωμάτων των άπορων ασθενών που έχουν βιβλιάρια Πρόνοιας». Μάλιστα παραθέτει και τις παρακάτω περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν στο ΚΙΦΒ:
Στις 27.8 παρουσιάστηκε στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα ο ασθενής Σαραντόπουλος Ι., κάτοχος βιβλιάριου Πρόνοιας, στον οποίο το νοσοκομείο "Ελπίς" αρνήθηκε να χορηγήσει τα φάρμακα του τα οποία του είχε γράψει ο διευθυντής του νευροχειρουργικού τμήματος του "Ελπίς" κ. Τσακίρης. Ο αρμόδιος του νοσοκομειακού φαρμακείου είπε στον άρρωστο ότι αυτά τα φάρμακα «δεν τα φέρνουμε» (!), σφράγισε το βιβλιάριο του Σαραντόπουλου με την ένδειξη "στερείται" και τον έδιωξε!
«Τι την νοιάζει την κυβέρνηση, τον υπουργό Υγείας και τους εκφυλισμένους συνεργάτες τους στο νοσοκομείο 'Ελπίς' το πού θα βρει ο άπορος τα φάρμακα, αφού δεν έχει λεφτά να τα αγοράσει... Ας κόψει τον λαιμό του!» σχολιάζει στην ανακοίνωση το ΚΙΦΒ.
«Επίσης στις 29 Αυγούστου επισκέφτηκε το ΚΙΦΒ ο Βλαχάκης Γεώργιος, ο οποίος πάσχει από βρογχίτιδα και άσθμα, διαμαρτυρόμενος ότι το φαρμακείο του «Λαϊκού» νοσοκομείου (στο οποίο έχει καταγραφεί) αρνήθηκε να του χορηγήσει το φάρμακό του με τον ισχυρισμό ότι το νοσοκομείο δεν το έχει!
Ο αρμόδιος φαρμακοποιός του «Λαϊκού», αντί να δεσμευτεί και να ορίσει συγκεκριμένη ημέρα χορήγησης του φαρμάκου, διέγραψε αυθαίρετα το φάρμακο από τη συνταγή και στη συνέχεια, ως ένδειξη «μεγαθυμίας», του έδωσε το τηλέφωνό του και του είπε να του τηλεφωνήσει για το singulair!.. Όπως βλέπουμε και τα «Άουσβιτς» έχουν τις «ευαίσθητες» στιγμές τους!..» καταγγέλλει το ΚΙΦΒ.
Τα παραδείγματα που αναφέρονται σύμφωνα με το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα είναι απλώς ενδεικτικά. «Τα θύματα είναι εκατοντάδες. Η επίθεση είναι μεθοδευμένη και καθοδηγείται από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας με στόχο τα 'κοινωνικά πλεονάσματα', που όπως βλέπουμε θεμελιώνονται πάνω στην καταστροφή της υγείας και της ζωής χιλιάδων άπορων ασθενών, τη φτώχεια, τον φόβο, την απελπισία και τη δυστυχία των άνεργων και εξαθλιωμένων εργατικών μαζών.
Από τις περιπτώσεις που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε, κρατικά νοσοκομεία όπως ο "Ευαγγελισμός", το "Ιπποκράτειο" Αθήνας, το "Γεννηματά", το "Αιγινήτειο", το "Ελπίς", το "Κρατικό Νικαίας" κ.ά., εφαρμόζουν πολιτική 'εξόντωσης' των άπορων ασθενών και αρνούνται να δώσουν είτε μέρος είτε το σύνολο πολλές φορές των φαρμάκων που έχουν συνταγογραφηθεί» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ:ergasianet.gr