Σελίδες

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

3/10 Το Κόκκινο στη Γάζα: Επιτυχία!

Η αποστολή μας παρέδωσε τα φάρμακα τα οποία θα διοχετευθούν σε νοσοκομεία, κλινικές και δομές στήριξης. Ο απεσταλμένος του 105,5 στη Γάζα, Χρυσόστομος Λουκάς και ο φωτορεπόρτερ Μιχάλης Καραγιάννης μας μεταφέρουν την εικόνα από την κατεστραμμένη πόλη.
 
Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Λουκάς
Φωτογραφίες: Μιχάλης Καραγιάννης/ Phasma



Μας τα παρέδωσε η Ερυθρά Ημισέληνος της Παλαιστίνης αφού τα παρέλαβε από την Ερυθρά Ημισέληνο της Αιγύπτου και χάρη σε αυτήν την διαδικασία-που είναι και το πρωτόκολλο για ιδιωτικές συνεισφορές- το φαρμακευτικό υλικό πέρασε τις διαδικασίες ελέγχου σχετικά γρήγορα δεδομένης της κατάστασης και με τη χρήση διπλωματικών καναλιών.


Ο αποκλεισμός της Γάζας όχι μόνο δεν χαλάρωσε δυο μήνες και πλέον από την επίθεση του Ισραήλ αλλά έχει ενδυναμωθεί και πλην τραυματιών και  κυβερνητικού ανθρωπιστικού υλικού δεν περνάει τίποτα από τα σύνορα.





Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του Μιχάλη Καραγιάννη, χρειάστηκε να φορτώσει μεγάλο φορτηγό με 434 κούτες φάρμακα και όλη η ομάδα μαζί με τους γιατρούς εδώ βοήθησε στο ξεφόρτωμα.


Όλο το υλικό τοποθετήθηκε σε κοντέινερ για φύλαξη υπό την εποπτεία της Ερυθράς Ημισελήνου και από αύριο κιόλας θα ξεκινήσει η διαδικασία καταμερισμού των φαρμάκων ώστε να διοχετευθούν εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη, σε νοσοκομεία, κλινικές και δομές στήριξης των Παλαιστινίων εντός Γάζας.


Για τον σκοπό αυτό προβλέπεται η σύσταση Επιτροπής από όλους τους φορείς της Παλαιστίνης εντός ημερών.


Η ομάδα μας είναι ιδιαίτερα υπερήφανη που κατάφερε να περάσει το μήνυμα της έμπρακτης αλληλεγγύης του ελληνικού λαού μέσα από τόσα εμπόδια και λόγω της τεταμένης κατάστασης στην Αίγυπτο και το Σινά, τόσο που αισθανόμαστε οτι σπάσαμε τον αποκλεισμό αυτής της λωρίδας γης με τους τόσο σπάνιους ανθρώπους.

Δεν σταματάμε εδώ. Οι παλαιστίνιοι μας λένε να βγούμε έξω και να καταγράψουμε αυτά που βλέπουμε, την καταστροφή που προκάλεσε το Ισραήλ, τον θάνατο και την οδύνη αλλά κυρίως την ζωή.

Μας λένε με υπερηφάνεια όχι ότι η ζωή συνεχίζεται, αλλά ότι η ζωή νίκησε. Μας είπαν να μεταφέρετε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες και το αίτημα τους για μια ελεύθερη Παλαιστίνη.

Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε.
ΠΗΓΗ:stokokkino.gr