Σελίδες

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΑΒ Χίου. ..Είναι θέμα χρόνου!


Ένα ασθενοφόρο καλύπτει όλο το νησί από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το πρωί της επόμενης ημέρας. 
...και στη Σάμο, υπήρχε μόνο ένα ασθενοφόρο! ..Είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε ξανά.
Οφείλονται έως το τέλος του 2014 πάνω από χίλιες ημέρες ρεπό και άδειες στα 14 άτομα που υπηρετούν στο ΕΚΑΒ Χίου. 
     
Διαβάστε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Χίου.

  Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ.
Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου
 
Χίος 24-11-14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Αθανασίου και τον απόστρατο πρόεδρο του ΕΚΑΒ το παράρτημα Καλλονής του ΕΚΑΒ Λέσβου. Οι δυο παράγοντες δημιούργησαν το παράρτημα στην εκλογική τους περιφέρεια ενισχύοντας μάλιστα το προσωπικό που υπηρετεί στο ΕΚΑΒ Λέσβου με μετακινήσεις διασωστών από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την δημιουργία παραρτήματος στην Καλλονή Μυτιλήνης το οποίο πιθανά να έπρεπε και να δημιουργηθεί (βάσει ποιου κεντρικού σχεδιασμού άραγε; Υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός;)
Τη στιγμή όμως που στα υπόλοιπα νησιά του Βόρειου Αιγαίου το ΕΚΑΒ υπολειτουργεί λόγω της τρομακτικής έλλειψης προσωπικού είναι πρόκληση οι δυο πολιτικοί παράγοντες της κυβέρνησης να ασκούν προσωπική ψηφοθηρική πολιτική και μάλιστα με έξοδα του ελληνικού κράτους, αγνοώντας τις τεράστιες ελλείψεις στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Άλλωστε πρόσφατο είναι το παράδειγμα με τον άδικο θάνατο νέου ανθρώπου πατέρα τεσσάρων παιδιών στη Σάμο.
Μόνο στην Χίο οφείλονται έως το τέλος του 2014 πάνω από χίλιες ημέρες ρεπό και άδειες στα 14 άτομα που υπηρετούν στο ΕΚΑΒ Χίου. Ένα ασθενοφόρο καλύπτει όλο το νησί από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το πρωί της επόμενης ημέρας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει καθημερινά ο πληθυσμός του Νομού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιδίου του ΕΚΑΒ στην Σάμο και Ικάρια η ιδία κατάσταση επικρατεί.
Παράλληλα σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν τα περιστατικά που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στη Χίο είναι περίπου τα ίδια σε αριθμό με την Λέσβο.
Δεδομένου λοιπόν του κινδύνου για τον πληθυσμό των νησιών μας η αποφασιστική παρέμβαση της κυβέρνησης είναι να προσλάβει με διαγωνισμό –δηλαδή ένα χρόνο μετά – τον εκπληκτικό αριθμό των τεσσάρων ατόμων για να ενισχύσει το ΕΚΑΒ Χίου .
Και επειδή δεν μας αφορούν οι όποιες γελοίες δικαιολογίες προβάλλουν οι της κυβέρνησης, απαιτούμε την κάλυψη των κενών θέσεων διασωστών γιατί είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε και στον τόπο μας αθώα θύματα .
Καλούμε τον Δήμαρχο Χίου , τον Αντιπερειφερειάρχη, και τους βουλευτές του Νομού να κινητοποιηθούν και να διεκδικήσουν την ασφάλεια μας.
Καλούμε τους πολίτες να διεκδικήσουν μαζί με τους εργαζόμενους και το Σωματείο τους (ΣΕΣΝΟΧ) το δικαίωμα μας στη Ζωή. Το δικαίωμα μας να προστατεύουμε τα παιδιά μας.

ΤΟ ΔΣ