Σελίδες

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Αρον άρον μετέφεραν ακόμη και χειρουργημένους από την Πολυκλινική Αθηνών

«Δεν γνωρίζαμε τίποτα. Δεν είχαν ενημερωθεί ούτε οι θεράποντες ούτε οι ασθενείς. Ηταν μια έφοδος εν αιθρία, η οποία μάλιστα έγινε απουσία του διευθυντή της Πολυκλινικής. Δεν μετακινείς έτσι χειρουργημένους ανθρώπους. Δεν είναι αντικείμενα οι ασθενείς» λέει η Ελένη Κύργιου, αναισθησιολόγος στην Πολυκλινική.

Η ίδια και οι συνάδελφοί της αλλά και οι υπάληλλοι του νοσοκομείου βρέθηκαν προ εκπλήξεως, όταν χθες το πρωί είδαν τις κλίνες του νοσοκομείου να αδειάζουν χωρίς -όπως λένε- να έχει προηγηθεί ενημέρωση, έγγραφη ή τηλεφωνική. 

«"Από πού πήρατε εσείς εντολή;" ρωτούσαμε τους τραυματιοφορείς στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που είχαν έρθει στην κλινική. Είπαν ότι είχαν πάρει εντολή από το κέντρο. Εμάς δεν μας πήραν ούτε ένα τηλέφωνο! Ξεκίνησαν να διακομίζουν τους ασθενείς στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς "Αγιοι Ανάργυροι", στην άλλη άκρη της Αθήνας!» ισχυρίζεται η κ. Κύργιου. Σημειώνεται ότι η «έφοδος» ξεκίνησε την ώρα που αρκετοί γιατροί απουσίαζαν από το νοσοκομείο. Πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή του «Ευαγγελισμού», για το κλείσιμο του νοσοκομείου και για τις εφημερίες που σταμάτησαν προχθές το απόγευμα, «όταν μας τηλεφώνησαν και μας είπαν ότι αδειάζει η Πολυκλινική». Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες το βράδυ είχαν μεταφερθεί 10 ασθενείς από τους 50 που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ οι γιατροί δεν είχαν όπως λένε καμία ενημέρωση για το αν η διαδικασία θα εξελιχθεί και αν το νοσοκομείο θα αδειάσει εντελώς.
Σύμφωνα με υπαλλήλους της Πολυκλινικής, ακολούθησε πανικός: «Συγγενείς των ασθενών έψαχναν να βρουν τους ανθρώπους τους, ενώ οι γιατροί έτρεχαν να γράψουν τις συνταγές και τις θεραπείες που έπρεπε να πάρει μαζί του κάθε ασθενής». Οπως λέει η κ. Κύργιου, «παίρναμε τηλέφωνο τους γιατρούς του άλλου νοσοκομείου και τους ενημερώναμε για το ιστορικό του κάθε ασθενούς». 
ΠΗΓΗ: enet.gr
           efsyn.gr