Σελίδες

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Για 20 μέρες το πολύ επαρκούν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων του ΕΣΥ!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr και με βάση έρευνα την οποία διενεργήσαμε σε όλη τη χώρα, δεν υπάρχει νοσοκομείο του ΕΣΥ όλης της χώρας το οποίο να διαθέτει κονδύλια στον προϋπολογισμό του τα οποία να επαρκούν πέραν από... 20 ημέρες από σήμερα!



Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διοικητές όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας έχουν μηδενίσει όλους τους κωδικούς των προϋπολογισμών των διρυμάτων, προκειμένου να κατευθύνουν τα εναπομείναντα κονδύλια στην προμήθεια φαρμάκων και τροφίμων! Ακόμη και αυτή η απελπισμένη, αλλά αναγκαία κίνηση των διοικητών, όμως, δεν μπορεί να αποδώσει πέραν του εικοσαημέρου...
Αυτό αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας ygeia360 που αναπαράγεται από αρκετά μέσα ενημέρωσης και φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις οικονομικές υπηρεσίες αρκετών Νοσοκομείων.
Είχαμε επισημάνει ότι οι κουτσουρεμένοι προϋπολογισμοί έχουν οδηγήσει από το καλοκαίρι σε "κόκκινους" κωδικούς δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων.
Όμως τα προβλήματα φαίνεται ότι δεν σταματούν εδώ. Οι προτάσεις για το πρόγραμμα προμηθειών του 2014 που "προτείνονται" έχουν περικοπή πάνω από 50%. Αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη οικονομική ασφυξία τα Νοσοκομεία με αποτέλεσμα του χρόνου να μην υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν ούτε στοιχειωδώς οι ανάγκες σε υλικά και φάρμακα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην 3η ΥΠΕ έχει προταθεί το ύψος του προγράμματος προμηθειών να είναι 56 εκατ. ευρώ ποσό που αντιστοιχεί στο ποσό που διατέθηκε το 2013 μόο για ένα από τα 10 Νοσοκομεία που υπάγονται στην ΥΠΕ.
Το λουκέτο λοιπόν στα Νοσοκομεία μπορεί να γίνει όχι μόνο με αποφάσεις της τρόικας και του Υπ. Υγείας αλλά και με τον οικονομικό τους σταγγαλισμό.


ΠΗΓΗ: ygeia360.gr
           ygeionomikoi.gr