Σελίδες

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Δεν χορηγούν φάρμακα υψηλού κόστους στο Νίκαιας και το Αγ.Βαρβάρα

Δεν χορηγούν πλέον φάρμακα υψηλού κόστους σε εξωτερικούς ασθενείς το Γ.Ν. Νίκαιας και το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», όπως καταγγέλει η Πανελλήνια 'Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ).




Σύμφωνα με την ένωση των νοσοκομειακών φαρμακοποιών, οι μειωμένοι προϋπολογισμοί των δημόσιων νοσοκομείων θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αφού πλέον τα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα από την ανεπαρκή χρηματοδότηση.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΦΝΙ καταγγέλλει ότι «τα πέντε τελευταία χρόνια οι διαδοχικές μειώσεις των προϋπολογισμών των δημόσιων νοσοκομείων αγγίζουν συνολικά το 50%. Οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων μαζί με την αυξημένη κατά 30% προσέλευση των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία επιδεινώνουν το πρόβλημα προκαλώντας ασφυξία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επιπλέον το Υπουργείο Υγείας απαιτεί για το 2014 νέες περικοπές και μειώσεις των λειτουργικών δαπανών κατά 15-25%»

Όπως τονίζει η ΠΕΦΝΙ πολλά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ήδη λειτουργικά προβλήματα και αναφέρει ως παραδείγματα το Γ.Ν.Νίκαιας και το νοσοκομείο «Άγια Βαρβάρα» που έχουν σταματήσει να χορηγούν φάρμακα υψηλού κόστους σε εξωτερικούς ασθενείς, ενώ έπονται κι άλλα νοσοκομεία όπως προβλέπει η Ένωση των φαρμακοποιών των δημόωιν νοσοκομείων.

Η Ένωση επίσης παραθέτει στην ανακοίνωση της την επισήμανση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας: «Η συρρίκνωση της υγειονομικής δαπάνης έχει τραγικές επιπτώσεις ιδιαίτερα στους χρόνιους ασθενείς που μπορούν να οδηγήσουν σε μερική ή ολική ανικανότητα ακόμα και σε θάνατο»

ΠΗΓΗ: onmed.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Blackout στο Λαϊκό!