Σελίδες

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»

ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟΥΣ «ΑΡΙΣΤΟΥΣ»,  ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ  ΓΙΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.
ΤΑΚΤΙΚΕΣ  «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ»  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


 Οι παραπάνω εξελίξεις που δρομολογούνται από την κυβέρνηση εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο υλοποίησης των μνημονιακών στόχων, για αθρόες απολύσεις εργαζομένων από το Δημόσιο. Δίπλα στις νέες προσπάθειες της κυβέρνησης να εντοπίσει κρούσματα κοπανατζίδων ή περιπτώσεις υπαλλήλων που προσλήφθηκαν παράτυπα, πρέπει να προστεθεί και το νομοσχέδιο για την «αξιολόγηση».
Tο νομοσχέδιο κατατέθηκε την Τρίτη (11/2) και  εισάγει προκαθορισμένες «νόρμες» απόδοσης για την άμεση κατηγοριοποίηση των εργαζομένων σε 3 βαθμίδες (υψηλή, μέτρια και χαμηλή), προκειμένου να λάβει επίχρισμα νομιμοποίησης η απόλυση των υπαλλήλων που χαρακτηρίζονται από χαμηλή βαθμολογία.
Στο τελευταίο σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει του νέου συστήματος των ποσοστώσεων, υποχρεωτικά μόνο το 25% των υπαλλήλων θα λαμβάνει «άριστα», το 60% θα λάβει έναν «προβιβάσιμο» βαθμό και το 15% θα παίρνει «κάτω από τη βάση», κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 73.000 εργαζόμενους  υποψήφιους προς άμεση απόλυση (δηλαδή το 15% των 736.000 όσων απασχολούνται σε όλο το Δημόσιο).
Προφανής στόχος της κυβέρνησης, μέσα από αυτές τις πολιτικές, είναι η πολυδιάσπαση των εργαζομένων και η ενίσχυση των πελατειακών σχέσεων, προκειμένου να υλοποιηθούν ευκολότερα τα μνημονιακά σχέδια, ενώ σε παράλληλη εξέλιξη βρίσκεται και η μετατροπή του κράτους σε απροκάλυπτο όργανο καταστολής των αγώνων του λαού, με την συστηματική ενίσχυση των τομέων ασφάλειας (αστυνομία, ΜΑΤ, κρατική ασφάλεια κλπ).
πηγή:iskra.gr