Σελίδες

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ψήφισμα της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης της Υγείας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τους Οδηγούς των Νοσοκομείων

Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Υγείας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει το νέο πολυνομοσχέδιο-σκούπα που είναι η απαρχή του νέου Μνημονίου.
Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται εκτός από την κατεδάφιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και η διαθεσιμότητα του συνόλου των οδηγών των Νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.


Με αυτόν τον τρόπο εκτός από τη νέα εργασιακή δοκιμασία των εργαζομένων στον κλάδο αυτό, ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη εκχώρηση των δευτερογενών διακομιδών (διακομιδής ασθενών κατ´ οίκον, εξορμήσεις αιμοδοσίας, μεταφορά εργαστηριακών εξετάσεων, μεταφοράς αίματος, πλάσματος, παράγωγα αυτών, φαρμάκων, οργάνων μεταμοσχεύσεων, μεταφορά φαγητού κ.α.) στον ιδιωτικό τομέα και σε συγκεκριμένες εταιρείες.
Με την διάταξη αυτή διαλύονται απαραίτητες λειτουργίες των νοσοκομείων και αλλοιώνεται η οργανική σύσταση και λειτουργία του ΕΚΑΒ.
Παράλληλα το κόστος των συγκεκριμένων υπηρεσιών ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα που θα επιβαρύνει τους ήδη περικομμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, παρέχοντας άμεσα ζεστό χρήμα στους ιδιώτες.
Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων οδηγών και συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις τους.