Σελίδες

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Γιατί αποκλείονται οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία από τις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Υγείας;


Δημοσιεύτηκε η απόφαση με την υπογραφή του υπουργού Υγείας κ. Ξανθού για την λειτουργία των κατασκηνώσεων του Υπουργείου Υγείας στον Αγ. Ανδρέα. (δείτε εδώ)
Για μια χρονιά ακόμα, η ευθύνη των κατασκηνώσεων ανατίθεται στο Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας ενώ είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο Υγείας χρηματοδοτεί την λειτουργία των κατασκηνώσεων με ένα σημαντικό ποσό που φτάνει τις 200 χιλιάδες ευρώ.
Παρά το γεγονός ότι στις σχετικές αποφάσεις αναφέρεται ότι στις κατασκηνώσεις μπορούν να φιλοξενούνται πέρα «από τους εν ενεργεία, υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας με τις οικογένειές τους, συνταξιούχοι υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας με τις οικογένειές τους», συνεχίζει λέγοντας ότι δικαίωμα έχουν «και υπάλληλοι φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας με τις οικογένειές τους». Δυστυχώς, η πρόβλεψη αυτή μέχρι σήμερα δεν υλοποιείται.

Είναι γνωστό ότι στα Νοσοκομεία και στις υπόλοιπες μονάδες υγείας οι εργαζόμενοι δεν ενημερώνονται γι’ αυτή τη δυνατότητα με αποτέλεσμα ουσιαστικά να αποκλείονται και αυτή η παροχή περιορίζεται μόνο στους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου.  Ανεπιβεβαίωτες μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι επιλεκτικά ενημερώνεται ένας πολύ μικρός αριθμός εργαζομένων από τα νοσοκομεία και κάνουν χρήση αυτής της παροχής.
Τα σωματεία των εργαζομένων στα Νοσοκομεία αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ είναι ανάγκη να απαιτήσουν να αρθεί αυτός ο άδικος αποκλεισμός εργαζομένων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους κάτω από δύσκολες εργασιακές και οικονομικές συνθήκες.
Να απαιτήσουν να ανοίξουν όλες οι υποδομές που υπάρχουν σε κατασκηνώσεις και να καλύψουν τις ανάγκες για διακοπές για όλους τους εργαζόμενους στην υγεία.