Σελίδες

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Τι άλλαξε στις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ

  Από την Τετάρτη 10 Απριλίου, ξεκίνησε η µηδενική συµµετοχή σε διαγνωστικές εξετάσεις για μια σειρά ασθενειών, με βάση το νέο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ (δείτε εδώ τον ΕΚΠΥ).
Οι νέες ελαφρύνσεις ενσωµατώθηκαν στο σύστηµα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της Η∆ΙΚΑ και είναι άµεσα εφαρµοστέες.
Ειδικότερα, το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων διαμορφώνεται ως εξής:

Α. 15% επί της εκάστοτε τιμής αποζημίωσης όταν τα παραπεμπτικά εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους
Β. 5% επί της εκάστοτε τιμής αποζημίωσης για τους ασφαλισμένους που λαμβάνουν επίδομα ΕΚΑΣ όταν τα παραπεμπτικά εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.
Μηδενική συµµετοχή προβλέπεται για τους ασφαλισμένους:
  • που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, δρεπανοκυτταρική νόσο, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και είναι σε θεραπεία υποκατάστασης νεφρικής λειτουργίας ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση και τα παραπεμπτικά τους εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.
  • που πάσχουν από κυστική ίνωση και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τα παραπεμπτικά τους εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.
  • που είναι ακρωτηριασμένοι και λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και τα παραπεμπτικά τους εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.
  • που έχουν πιστοποιημένη αναπηρία για οποιαδήποτε πάθηση 80% και άνω από ΚΕΠΑ και των οποίων τα παραπεμπτικά εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.
  • που πραγματοποιούν εξετάσεις σε δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΕΣΥ καθώς και σε πανεπιστημιακά και στρατιωτικά νοσοκομεία.
Η ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ
«Σας ενημερώνουμε ότι στις 10-4-2019 στο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης  θα εφαρμοστεί στην έκδοση παραπεμπτικού το άρθρο 6, του νέου Ε.Κ.Π.Υ. του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στα υπ’ αριθμ. ΔΒ3Β/Φ4/οικ.36397/19-9-2018 και ΔΒ3Β/Φ4/οικ.44294/8-11-2018 έγγραφα του ΕΟΠΥΥ.»

πληροφορίες από: http://ergasianet.gr