Σελίδες

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Πόστα βιτριόλι και στη μετά Κούνεβα εποχή...ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Οι καθαρίστριες της Αθήνας σε δραματική κατάσταση. Ο χώρος τους δεν λέει να καθαρίσει από την τρομοκρατία των εργολάβων, που βασιλεύουν με την άνωθεν ανοχή. Ισχύει ο νόμος της ζούγκλας και όποιος ή όποια σηκώσει το κεφάλι, απολύεται!


Και επειδή απ' ό,τι φαίνεται οι μεγάλοι δημόσιοι οργανισμοί, τα Υπουργεία και τα Νοσκομεία και αύριο οι Ο.Τ.Α. είναι αυτοί που καταργόντας τις υπηρεσίες καθαριότητας και δίνοντάς της, σε ιδιώτες εργολάβους, αναδεικνύονται τα μεγαλύτερα γκέτο της τρομοκρατίας και της υπερεκμετάλευσης των καθαριστριών, ενώ οι "επιχειρηματίες" του χώρου αυτού, σε καμόρα και μαφία.

Τεράστια είναι η ευθύνη των διοικήσεων αυτών των οργανισμών, αλλά και των συνδικάτων των εργαζομένων στα νοσοκομεία και σε όποιον άλλο οργανισμό δόθηκε η καθαριότητα σε εργολάβους.

Βασικό αίτημα των συνδικάτων πρέπει να είναι η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα αυτών των υπηρεσιών, οι προσλήψεις προσωπικού παντού, που θα καλύπτει τις ανάγκες και η απομάκρυνση της καμόρας των εργολάβων απ' όλα τα δημόσια κτήρια.

Η κατάσταση αυτή, αλλά και οι γενικότερες ανατροπές που συντελούνται στην μνημονιακή περίοδο στις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, επιβάλουν και γρήγορες ανακατατάξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Θα ήταν τόσο εύκολα για τους εργολάβους αν πχ όλοι οι εργαζόμενοι ενός Νοσοκομείου ή Υπουργείου ήταν στο ίδιο συνδικάτου, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας ή εργοδότη;

Η Αυτόνομη Παρέμβαση παλεύει για την οργανωτική αναδιάρθρωση του συνδικαλιστικού κινήματος με την ενοποίηση των ομοσπονδιών και των συνομοσπονδιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τη δημιουργία ισχυρών-ταξικών συνδικάτων, που θα οργανώσουν την αντεπίθεση της εργατικής τάξης και θα ηγηθούν νικηφόρων αγώνων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν.