Σελίδες

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Λουκέτα σε Νοσοκομεία και κλινικές και μέσω της ψευτοαξιολόγησης

Της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών
Με έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Υγείας που έφτασε μόλις χθες Τετάρτη σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας ορίζεται με συνοπτικές διαδικασίες το χρονοδιάγραμμα «αξιολόγησης» των Νοσοκομείων από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το έγγραφο του ΓΓ μέσα σε 25 μέρες (5/8 - 30/8) υποτίθεται ότι θα αξιολογηθούν τα Νοσοκομεία και οι υπηρεσίες που παρέχουν.

Έχουμε τονίσει ως Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών επανειλημμένα ότι η «αξιολόγηση» αυτή αποτελεί ένα προκάλυμμα καπνού προκειμένου να καταργηθούν Νοσοκομεία, κλινικές και υπηρεσίες.
Ο χρόνος που ξεκινά αυτή η διαδικασία, δηλαδή ταυτόχρονα με τις καταργήσεις Νοσοκομείων και τις χιλιάδες διαθεσιμότητες δείχνει καθαρά ότι θα χρησιμοποιηθεί από την πολιτική ηγεσία για να νομιμοποιηθούν τα καταστροφικά σχέδια που θέλει να επιβάλλει στο χώρο της υγείας.
Αυτή την ώρα τα Σωματεία, η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ πρέπει να αποκαλύψουν τους πραγματικούς στόχους της ψευτοαξιολόγησης και να οργανώσουν την πάλη για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, καμία κλινική και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.



















ΠΗΓΗ: ygeionomikoi.gr