Σελίδες

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Eurostat: «Πρωτιά» της Ελλάδας στην ανεργία της ευρωζώνης

Του Κώστα Καρκαγιάννη
Στο 26,9% το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας τον Απρίλιο, ενώ ακολουθεί η Ισπανία με 26,3%. Σταθερά στο ύψος ρεκόρ του 12,1% η ανεργία στην ευρωζώνη για τον Ιούνιο, ενώ μειώνεται ή τουλάχιστον σταθεροποιείται τους τελευταίους τρεις μήνες στην Ισπανία και στην Ιταλία.
Αμετάβλητη σε ύψος ρεκόρ, 12,1%, παρέμεινε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Παράλληλα, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη αναμένεται να παραμείνει σταθερός στο 1,6% τον Ιούλιο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat.

Πιο σημαντικό από την μείωση της ανεργίας στην ευρωζώνη κατά 24 χιλιάδες ανθρώπους μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου είναι το γεγονός ότι η ανεργία μειώνεται ή τουλάχιστον σταθεροποιείται τους τελευταίους τρεις μήνες στην Ισπανία και στην Ιταλία, ενώ αντιθέτως εξακολουθεί ν’ αυξάνεται στη Γαλλία. Μπορεί η μείωση του αριθμού των ανέργων στην Ευρωζώνη να είναι η πρώτη από τον Απρίλιο του 2011, ωστόσο όταν ο συνολικός αριθμός των ανέργων στο οικονομικό μπλοκ είναι 19 εκατομμύρια 266 χιλιάδες άνθρωποι, είναι ύβρις να μιλήσει κανείς για θετικά σημάδια.
 ΠΗΓΗ: kathimerini.gr