Σελίδες

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Τσίπρας: Μοναδικό success story η ανατροπή του μνημονίου

Το δίλημμα “μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ” έθεσε από την Ηγουμενίτσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και τόνισε ότι το μόνο success story για την Ελλάδα είναι η ανατροπή του μνημονίου και για την Ευρώπη η ανατροπή της λιτότητας. Σκληρή προειδοποίηση απηύθυνε στον πρωθυπουργό για τους πλειστηριασμούς στις πρώτες κατοικίες.

“Μπροστά μας δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ή θα ανατρέψουμε τώρα αυτή τη πορεία ή θα σερνόμαστε για χρόνια στη μιζέρια και στην αναξιοπρέπεια”.
“Έχουμε σχέδιο να χρηματοδοτήσουμε την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με moratorium στην αποπληρωμή των τόκων, στο πλαίσιο μιας συνολικής και οριστικής ευρωπαϊκής λύσης στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης”.
Ηχηρό μήνυμα έστειλε στον πρωθυπουργό προειδοποιώντάς τον να μην τολμήσει να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία του έλληνα εργαζόμενου. “Θυμίζω – για μία ακόμα φορά – στον κύριο Σαμαρά ότι οι Έλληνες πολίτες ανακεφαλαιοποιούν τις χρεοκοπημένες τράπεζες από το υστέρημά τους. Και αντί η κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη «νέα σεισάχθεια», εκτελεί τις εντολές της τρόικας και απασφαλίζει τη βόμβα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2014”, είπε ο Α.Τσίπρας και χαρακτήρισε Σαμαρά και Βενιζέλο “πραγματικό κίνδυνο” για το σπίτι του δανειολήπτη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: