Σελίδες

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Μίκης: Δεν θα λύσω το πρόβλημα Βενιζέλου.


  
 "Πώς είναι δυνατόν να με εμπλέκουν στα παιχνίδια τους οι παντός είδους εκπρόσωποι του προσωπικού της υποτέλειας και μάλιστα ως παράγοντα λύσης στο πρόβλημά τους;". Με αυτή τη φράση ο Μίκης Θεοδωράκης απέρριπτε αιχμηρά χθες την επικοινωνιακού τύπου πρόταση που του απηύθυνε  δημόσια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παρ' ότι γνώριζε ότι ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο, αφού το είχε διευκρινίσει και με αφορμή πρόταση που του είχε κάνει παλαιότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευ. Βενιζέλος, από τηλεοπτική συνέντευξή του και έπειτα από τη συνεδρίαση της ΚΠΕ, είπε ότι ο νέος Πρόεδρος θα μπορούσε να είναι κάποιος του μεγέθους του Μ. Θεοδωράκη.
Η απάντηση του Μ. Θεοδωράκη ήρθε χθες, σε έντονα αυστηρό ύφος κατά του Ευ. Βενιζέλου. Σε δήλωσή του ανέφερε πως όλοι γνωρίζουν ότι ο ίδιος είναι από εκείνους που, παρά τις προσπάθειες του "προσωπικού της υποτέλειας" να τους "καταδικάσει σε σιγή", συνεχίζουν να σκέφτονται και να μάχονται αντιμνημονιακά και αντισυστημικά. "Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να με εμπλέκουν στα παιχνίδια τους οι παντός είδους εκπρόσωποι του προσωπικού της υποτέλειας και μάλιστα ως παράγοντα λύσης στο πρόβλημά τους;" αναρωτιέται και καταλήγει: Μπροστά στον στόχο για την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, "ας μου επιτραπεί να θεωρώ τα πολιτικά παιχνίδια που απασχολούν το υπάρχον πολιτικό δυναμικό σαν ένα τμήμα της βαθειάς κρίσης ενός πολιτικού χώρου ο οποίος εγκατέλειψε προ πολλού τον ελληνικό λαό τυφλωμένος από πολιτικές φιλοδοξίες και απέναντι στον οποίο η δική μου θέση είναι η κάθετη αντίθεση και η ανθρώπινη θλίψη".

ΠΗΓΗ:avgi.gr