Σελίδες

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Η Κυβέρνηση εκβιάζει, οι εργαζόμενοι της γυρίζουν την πλάτη!

Μηνύματα καθολικής συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή, από τους εργαζόμενους και τους προϊστάμενους στα Νοσοκομεία
  Η κυβέρνηση με την τροπολογία Γεροβασίλη επιχειρεί να διασπάσει την ενότητα και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους και να εκβιάσει τους προϊστάμενους και τα στελέχη μετατρέποντάς τους σε απεργοσπάστες. 
Απειλεί με ένα ιδιότυπο lock out τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης και αμφισβητεί το δικαίωμα στην Απεργία.
Η κυβέρνηση και η κα Γεροβασίλη «σπέρνουν ανέμους» και θερίζουν θύελλες ενότητας, αλληλεγγύης, αποφασιστικότητας και μαζικότητας από τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία. Εκτός από την μέχρι τώρα καθολική συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή και την παράδοση των φύλων αξιολόγησης στα Σωματεία, έχει ξεκινήσει στα Νοσοκομεία νέος γύρος γενικών συνελεύσεων  με γεμάτα Αμφιθέατρα. Παράλληλα  με τις γενικές συνελεύσεις, πραγματοποιούνται, συσκέψεις προϊσταμένων και διευθυντών.

Στις συνελεύσεις αλλά και στις συσκέψεις των στελεχών, εκφράζεται η καταδίκη της απεργοσπαστικής και εκβιαστικής τροπολογίας αλλά και η συνολική αντίθεση όλων των εργαζομένων στην αξιολόγηση που θα χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο για τη συρρίκνωση και το κλείσιμο δομών, την κατηγοριοποίηση των εργαζομένων με στόχο την τρομοκράτησή τους, την υποταγή τους, τη μετατροπή τους σε πολυεργαλεία και σε μετακινούμενους σε μια διαρκή και υποχρεωτική κινητικότητα ή και απολυμένους.
Εκεί που η κυβέρνηση προσδοκούσε να διασπάσει τους εργαζόμενους και να καλλιεργήσει τον κανιβαλισμό ανάμεσα στα στελέχη και όλους τους υπόλοιπους, ποντάροντας στη λογική «ο θάνατός σου η ανέλιξή μου» βρήκε απέναντί της, όλους μαζί ενωμένους και αποφασισμένους, τους εργαζόμενους(είτε είναι στελέχη είτε όχι) να μένουν στη ίδια πλευρά:
Κανείς δεν αξιολογεί ούτε αξιολογείται
Σε μια σειρά Νοσοκομεία που έχουν πραγματοποιηθεί γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις προϊσταμένων, επιβεβαιώνεται ακόμα και με ομόφωνες αποφάσεις η συνέχιση της Απεργίας-Αποχής από όλη την υπηρεσιακή ιεραρχία και διατρανώνεται η αλληλεγγύη ανάμεσα σε προϊστάμενους και υφιστάμενους. Αυτά βλέπει η Κυβέρνηση και έντρομη καλεί τώρα όσους λιγοψυχήσουν να καταθέσουν εκθέσεις σε εμπιστευτικά πρωτόκολλα γνωρίζοντας ότι θα βρεθούν απέναντι με τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τους..
Παρά τις απειλές στο ΨΝΑ «Δαφνί» είναι ομόφωνη η απόφαση των Διευθυντών και των προϊσταμένων να απέχουν από την αξιολόγηση. Ανάλογες ή με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσεις υπάρχουν στο «Γ. Γεννηματάς» στο «Σισμανόγλειο» στον «Ερυθρό» στο «Ελπίς» κλπ.
Οι Γενικές συνελεύσεις και οι συσκέψεις προϊσταμένων συνεχίζονται σε καθημερινή βάση και τα μηνύματα που έρχονται είναι «χαστούκι» στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διασύρει τα στελέχη μετατρέποντάς τα σε απεργοσπάστες με αμοιβή τα «τριάκοντα αργύρια».
Κρατάμε γερά η νίκη είναι κοντά!