Σελίδες

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και θα δώσει το "παρών" την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, ώρα 8:00πμ στα Νοσοκομεία Παίδων

  "Η έλλειψη προσωπικού έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι ελάχιστοι μόνιμοι εργαζόμενοι  που έχουν φτάσει στα νοσοκομεία, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις αποχωρήσεις. Δεν αποτελούν καν σταγόνα στον ωκεανό, όταν οι εργαζόμενοι στην Υγεία δουλεύουν διπλοβάρδιες, χωρίς ρεπό, χωρίς να παίρνουν τις άδειές τους. Σίγουρα πάντως δεν είναι σε αριθμό ικανές  αυτές οι προσλήψεις για να διασφαλίσουν τη ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων καθώς και ασφαλή και ικανοποιητική νοσηλεία των πολιτών. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση βαφτίζει προσλήψεις τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, ΚΕΕΛΠΝΟ, μπλοκάκια, προγράμματα ΟΑΕΔ).

 Τα Νοσοκομεία αδυνατούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες. Αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και συσσωρεύουν νέα χρέη. Επί πλέον για το 2018, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων των ΥΠΕ και του ΠΕΔΥ θα είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ. Αν αυτό συνδυαστεί με το γεγονός ότι και οι πιστώσεις (δηλαδή η δυνατότητα αγορών) για τους παραπάνω φορείς θα είναι μειωμένες κατά 617 εκατ. ευρώ, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα  ότι οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση.
 Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας κατέγραψαν μια  μεγάλη νίκη με την απεργία- αποχή και από αυτή την αξιολόγηση. 
 Τα ποσοστά συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή είναι εντυπωσιακά και ξεπερνούν το 90%! Οι εργαζόμενοι στην Υγεία θα μείνουν μέχρι τέλους στην ίδια πλευρά ακολουθώντας την κατεύθυνση που έδωσε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η ΠΟΕΔΗΝ «Δεν αξιολογούμαι-Δεν αξιολογώ.  Απέχω-Απεργώ»
Από την ανακοίνωση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ
Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.