Σελίδες

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Έκτακτο: Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ, αύριο Τρίτη (5/12/2017) για την απεργοσπαστική τροπολογία

 Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας. 
Επιχειρούν να περάσουν στα μουλωχτά το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία!
 Όλοι και όλες, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι.
  Την ώρα που κυβέρνηση, μέσω των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης προσπαθεί να πείσει για την… επιτυχία της «συμφωνίας» για την γ’ αξιολόγηση, περνά στα μουλωχτά το χτύπημα κατά του δικαιώματος στην απεργία, και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί άρον άρον.  
Είναι χαρακτηριστικό πως τη μεγαλύτερη κατάκτηση του Εργατικού Κινηματος δεν τόλμησε καμία κυβέρνηση από το 1982 και μετά να αγγίξει, σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δείχνει και με αυτόν τον τρόπο ποιον υπηρετεί: τα συμφέροντα των δανειστών, του κεφαλαίου και των εργοδοτών, που θέλουν «συνδικαλιστικό νεκροταφείο» στους χώρους δουλειάς.
Αναλυτικότερα:

Κατατέθηκε η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
Με την τροπολογία αυτή:
α) ορίζεται ότι για τη συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας σε πρωτοβάθμιο σωματείο απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης [σήμερα η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να ληφθεί υπό προϋποθέσεις και από το ένα πέμπτο (1/5) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών].
β) αποσαφηνίζεται η αληθής έννοια της διάταξης της παρ.2 του άρθρου 3Α του α.ν. 1846/1951 αναφορικά με την υποχρέωση καταβολής της προβλεπόμενης δαπάνης εκ μέρους του εργοδότη, σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος εφόσον διαπιστώνεται με δικαστική απόφαση ότι οφείλεται σε δόλο του τελευταίου, είτε ως προς το αποτέλεσμα του ατυχήματος καθεαυτό, είτε ως προς τη μη τήρηση διατάξεων που ορίζουν μέτρα προστασίας της ασφάλειας και υγείας στην εργασία.
γ) υποχρεούνται εφεξής, ο Πρόεδρος εκάστου ΚΤΕΛ και οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων ή οι νόμιμοι εκπρόσωποι τους, να καταχωρούν σε πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τα οριζόμενα στοιχεία (υπερωρίες προσωπικού, πίνακα εβδομαδιαίων αναπαύσεων του προσωπικού κίνησης, κ.λπ.).