Σελίδες

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Δε θα βολευτούμε στη μισή ζωή και τη φτώχεια που μας επιβάλλουν!

Θέλουμε ζωή ολόκληρη,  όχι ζωή με ξεροκόμματα
Τι λένε οι "Ενεργοι άνεργοι" για το επίδομε νεανικής κοροϊδίας. 

Στις αρχές του Δεκέμβρη η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε την χορήγηση έκτακτου επιδόματος των 400 ευρώ για νέους ανέργους ηλικίας ως και 24 ετών.Το επίδομα αυτό υπολογίζεται ότι θα λάβουν σε μία εφάπαξ δόση περίπου 55.000 νέοι άνεργοι, ενώ συνολικά για το κονδύλι δεσμεύτηκαν 20.000.000 ευρώ. Η κυβέρνηση ονόμασε αυτή την επιδότηση ως «επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης» καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα έρχεται να «βοηθήσει» τους νέους, το «μέλλον του τόπου» που είναι η πιο «ευάλωτη» κατηγορία.

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τους ανέργους και ειδικά τους νέους δεν έχει τέλος. Αυτοί που καταστρέφουν το μέλλον μας, έρχονται τώρα να κάνουν πολιτικά παιχνίδια πάνω στα αποκαΐδια του.
Τον Μάιο του 2017 οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατήργησαν το ήδη μειωμένο επίδομα των 75 ευρώ που παίρναμε οι νεοεισερχόμενοι άνεργοι ηλικίας ως 29 ετών για τους πρώτους 5 μήνες αφού εγγραφόμασταν για πρώτη φορά στον ΟΑΕΔ. Αφού λοιπόν μας πήραν πίσω αυτό το επίδομα το οποίο απευθυνόταν σε περισσότερους και ήταν μόνιμο, έρχονται τώρα να μοιράσουν ψίχουλα σε λίγους! Συνεχίζουν βέβαια να μην κάνουν καμία κουβέντα για τους περίπου 900.000 ανέργους οι οποίοι δεν επιδοτούμαστε. Τα λεφτά της επιδότησης δεν είναι δώρο! είναι δικά μας, βγαλμένα από το μόχθο των εργαζομένων. Δεν στέκουν πια τα παραμύθια ότι δεν μπορούν να επιδοτηθούν όλοι οι άνεργοι.
Η έκτακτη επιδότηση που διαφημίζεται από την κυβέρνηση ως κοινωνική πολιτική στην πραγματικότητα αποτελεί συνέχεια της πιο σκληρής αντεργατικής πολιτικής των μνημονίων, της λιτότητας και της φοροληστείας. Η κυβέρνηση προσπαθεί πετώντας ψίχουλα στους νέους ανέργους να βρει συμμάχους στην νέα γενιά γιατί γνωρίζει πολυ καλά τι την περιμένει αν η νεολαία αντιδράσουμε και ξεσηκωθούμε απέναντι σε αυτούς που μας κλέβουν την ζωή.
Δε θα γίνουμε μια γενιά που θα ζει στο περιθώριο δια βίου, με τα ξεροκόμματα των επιδομάτων, την ίδια ώρα που καταργείται κάθε έννοια μόνιμης και σταθερής εργασίας με δικαιώματα. Μπορούμε και θέλουμε να δουλέψουμε όλοι με αξιοπρεπείς συνθήκες και μισθούς!
Εμείς σαν Ενεργοί Άνεργοι θέσαμε το αίτημα να πάρουν έκτακτη επιδότηση όλοι οι άνεργοι τις ημέρες των Χριστουγέννων. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας, μαζί με όλους τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και όλες τις συλλογικότητες που αγωνίζονται.
Δε θα βολευτούμε στη μισή ζωή και τη φτώχεια που μας επιβάλλουν!
Να οργανωθούμε σε μαζικές επιτροπές και να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει.
Θέλουμε ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ – ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Και το κυριότερο θέλουμε ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Θέλουμε ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΞΙΟΒΙΟΤΗ, ΟΧΙ ΖΩΗ ΜΕ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΑ!
πηγή: http://ergasianet.gr