Σελίδες

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Πολυτεχνείο 1973: Παλλαϊκή εξέγερση με τη σφραγίδα της εργατικής τάξης!


Το ΜΕΤΑ για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Το Πολυτεχνείο έχει καθιερωθεί ως μια εξέγερση φοιτητική, ωστόσο, μετατράπηκε σε πραγματική λαϊκή εξέγερση μέσα από την καταλυτική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού. 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε τότε ο χουντικός υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Σπ. Ζουρνατζής, από τους 866 συλληφθέντες του Πολυτεχνείου οι 475 ήταν «εργάται και οικοδόμοι.»  
Το 1/3 των βεβαιωθέντων νεκρών ήταν εργαζόμενοι. Η πρόταση για Γενική Απεργία, στις 17 Νοέμβρη, που έθεσε η Εργατική Συνέλευση, ήταν καθοριστική στην απόφαση της Χούντας για άμεση καταστολή.

45 χρόνια μετά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ισοπεδώνοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων. Πέραν αυτού, συνεχίζει να ποινικοποιεί τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, να εντείνει την προσπάθειά της να τρομοκρατήσει το λαό και τους εργαζομένους, επαναφέρει το χουντικό «ιδιώνυμο» για να χτυπήσει τους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών και αναβιώνει το «Συνδικαλιστικό της Ασφαλείας», που στέλνει ασφαλίτες οι οποίοι κατασκοπεύουν τα εργατικά συνέδρια, όπως έγινε με αυτό του 33ου Συνεδρίου του ΕΚΘ, ή σηκώνουν το όπλο εναντίον απεργών, όπως έγινε προσφάτως σε συγκέντρωση των οικοδόμων.
Την ίδια ώρα, μετατρέπει τη χώρα σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ, εμπλέκοντάς την άμεσα στις πολεμικές περιπέτειες της περιοχής. Παράλληλα, οι υμνητές της χούντας, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, «ξεχνούν» ότι η τραγωδία της Κύπρου έχει τη σφραγίδα της χούντας και του ΝΑΤΟ.
Αίτημα σε εκκρεμότητα! Η θέση της εργατικής τάξης είναι στον αγώνα για το ΨΩΜΙ, για να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες, με άξονα τις ανάγκες μας. Για την ΠΑΙΔΕΙΑ, που θα μορφώνει ολόπλευρα όλους χωρίς φραγμούς. Για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ από τη φτώχεια, από την ανεργία, από την εκμετάλλευση, από τη νεοαποικιακή εξάρτηση.
Εκεί, στο δρόμο του Νοέμβρη, στο δρόμο του Αγώνα, το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει όσο δεν εκπληρώνονται οι στόχοι που έθεσε. Ζει και θα ζει μέσα από τους αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος και της νεολαίας για λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλους και όλες να δώσουν δυναμικό «παρών» σε όλες τις εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις που γίνονται στη χώρα.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 Αποτέλεσμα εικόνας για εικονεσ για μετα μετωπο ταξικης ανατροπης