Σελίδες

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Αυτή είναι η νοσηλεία στην κλινική κόβιντ του Λαϊκού...

 


 
* γράφει η Ελένη Μπαρμπαλιά

26 Υγειονομικοί έως σήμερα έχουν πεθάνει απο την νόσο covid.
Σήμερα για τελευταία φορά αιμοκαθάρομαι σε κλινική κόβιντ του Λαικού, αφού αναμένω ένα ακόμα τεστ που θα βγει αρνητικό (αρνητικό είχε βγει το χθεσινό).
Ο παππούς δίπλα μου αιμοκαθαρόμενος. Ήρθε και πραμάτεια από την κόρη του για τις καθημερινές του ανάγκες.
Οι νοσηλευτές τον βοήθησαν για ότι είχε ανάγκη. Του φορτίσαν το κινητό και κάλεσαν με τις οδηγίες του την γυναίκα του να μιλήσουν. Τον ταίσαν με πολύ προσοχή για να έχει και τη μάσκα οξυγόνου κατά διαστήματα να παίρνει οξυγόνο.
Αυτή είναι η νοσηλεία στην κλινική κόβιντ του Λαϊκού όπως και στον Ευαγγελισμό που νοσηλεύθηκα για 10 ημέρες. Ανάλογη ήταν η φροντίδα για τους μεγάλους ανθρώπους, που δεν αυτοεξυπηρετούνταν.

Με τους νοσηλευτές να μην έχουν πάρει τα ρεπό τους και να έχουν αναστολή των αδειών τους εδώ και ένα χρόνο.
Οι νοσηλεύτριες της αιμοκάθαρσης δεινοπαθούν δουλεύοντας μέσα στο 24άωρο ακόμα και δύο 8άωρα ...ωράριο 6.30 με 2.30 το μεσημέρι....πας σπίτι ίσα να μαγειρέψεις κι αν έχεις και παιδιά ούτε να προλάβεις να τα δεις. Και μετά το επόμενο ωράριο 11 το βράδυ με 6 το πρωί.
Αυτές είναι οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας που ζουν 1 χρόνο οι υγειονομικοί και θα ζήσετε με τη βούλα του νόμου από δω και πέρα όλοι εργαζόμενοι με τους νέους νόμους που ψηφίζονται.
Αυτή είναι η αλήθεια που ζούμε οι χρόνια πάσχοντες.
Να σημειώσουμε ότι οι "καλές" ιδιωτικές κλινικές δεν αιμοκαθάρουν τους ασθενείς τους μετά τη νοσηλεία τους , εάν χρειαστούν νοσηλεία, και έως ότου αρνητικοποιηθούν τα τεστ τους.
Οι νεφροπαθείς με κόβιντ των ιδιωτικών κλινικών πηγαίνουν από εφημερία σε εφημερία δημόσιου νοσοκομείου ακανόνιστες ώρες για την αιμοκάθαρσή τους.
Αυτός είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για το δημόσιο σύστημα υγείας που σηκώνει το βάρος της πανδημίας . Και σιγά μην η Κυβέρνηση αυτή που χρυσοπληρώνει Φουρθιώτηδες επίτασσε τις ιδιωτικές κλινικές ακόμα και για την θεραπεία χρονίως πασχόντων, αφού μονάδες χρονίως πασχόντων στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων που έχουν γίνει νοσοκομεία μίας νόσου δεν παρακολουθούν τους τακτικούς ασθενείς τους.
Είναι ένας σχεδιασμός που θα μπορούσε να είχε γίνει εάν είχαμε κυβέρνηση που δεν βάζει τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους , Ωραίο αστείο αφού είναι πασιφανές ότι τους ανθρώπους τους λογιάζει για νούμερα του κάθε ΑΦΜ τους.
Απλές αλήθειες. Και όχι παραμύθια της χαλιμάς και ιστορίες που θέλουν το υγειονομικό προσωπικό βασανιστές των ασθενών.

* Η Ελένη Μπαρμπαλιά είναι αιμοκαθαρόμενη στο Λαϊκό Νοσοκομείο και έκανε σήμερα την ανάρτηση στο fb