Σελίδες

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Η Αριστερά δίνει ραντεβού στους αγώνες, η ΔΑΚΕ στην οδό Αριστοτέλους...

Σχόλιο της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών
Σε ακροδεξιές κορώνες και ευθεία επίθεση στις δυνάμεις της Αριστεράς επιδόθηκε σήμερα η ΔΑΚΕ στη σύσκεψη σωματείων που διοργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα μπροστά στην 24ωρη απεργία που έχει κηρυχθεί για τις 24 Ιουλίου.
Συγκεκριμένα προχώρησε στον συκοφαντικό ισχυρισμό ότι η Αριστερά συνδέεται με την τρομοκρατία, αναφορά που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και προσωρινή αποχώρηση από την αίθουσα των συνδικαλιστών της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Φαίνεται ότι η ΔΑΚΕ στην προσπάθεια να «καλύψει τα νώτα της» από δεξιά της, χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα της ακροδεξίας απέναντι στην συνδικαλιστική αριστερά.
Οι εργαζόμενοι στην υγεία γνωρίζουν καλά βεβαίως τη στάση της Αριστεράς μέσα στο εργατικό κίνημα και δεν «τσιμπάνε» στις συκοφαντίες και στις γελοιότητες από όπου κι αν προέρχονται.

Έχει «μπερδέψει» σκόπιμα βεβαίως, η ΔΑΚΕ την καθημερινή τρομοκρατία που ασκεί το μαύρο μέτωπο της μνημονιακής συγκυβέρνησης με πρωταγωνιστή τη Νέα Δημοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό με την αγωνιστική και συγκρουσιακή στάση της Αριστεράς απέναντι σε αυτή την καταστροφική πολιτική.
Γιατί τι άλλο από την πιο σκληρή τρομοκρατία και βία είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που με πάθος στηρίζει η ΔΑΚΕ, να οδηγείς 1,5 εκατομμύριο στην ανεργία, τη φτώχια, σε αυτοκτονίες και την εξαθλίωση.
Τι άλλο από σκληρή τρομοκρατία είναι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και των συνέταιρων της να απειλείς με χιλιάδες απολύσεις τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ανάμεσα σε αυτούς 2500 εργαζόμενους στην Υγεία.
Δεν είναι τρομοκρατία, βία και αυταρχισμός η καταστολή με κάθε μέσο των εργατικών και λαϊκών αγώνων, τα ματ, τα δακρυγόνα, οι συλλήψεις και οι πολιτικές επιστρατεύσεις από την κυβέρνηση που με πάθος στηρίζει η ΔΑΚΕ;
Δεν είναι τρομοκρατία και βία από την μια πλευρά η συγκυβέρνηση να απειλεί να απολύσει τους εργαζόμενους και από την άλλη πλευρά να σπρώχνει μέσω των συνδικαλιστών της στους χώρους δουλειάς τα υποψήφια θύματα στα υπουργικά και βουλευτικά γραφεία τάζοντας τους ότι θα τους διασώσει;
Θα ισχυριστεί κάποιος ότι όλα αυτά αφορούν την κυβέρνηση και η ΔΑΚΕ δεν έχει συμμετοχή σε αυτές τις αποφάσεις. Αλήθεια το πιστεύουν αυτό οι εργαζόμενοι γενικότερα και ειδικότερα στα Νοσοκομεία; Δυστυχώς για την ΔΑΚΕ γνωριζόμαστε καλά όλοι σε αυτό το μικρό τόπο.
Η συνδικαλιστική Αριστερά δεν αποτέλεσε το βασικό μηχανισμό των υπουργικών γραφείων που σχεδιάζονταν οι μνημονιακές αποφάσεις και καταστρέφουν τη ζωή των εργαζομένων και του λαού.
Δεν στελέχωσε τις μνημονιακές επιτροπές της TASKFORCE προκειμένου να δημιουργηθεί η δεξαμενή απολύσεων στην υγεία.
Δεν αποτέλεσε μέρος του ρουσφετολογικού μηχανισμού των εξυπηρετήσεων και των διοικήσεων στα Νοσοκομεία.
Δεν κρύφτηκε δεν εξαφανίστηκε από τους εργατικούς αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, αντίθετα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για την ανατροπή τους. Τον αγώνα για τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων μάλλον η ΔΑΚΕ το θεωρεί τρομοκρατία γι αυτό επιδίδεται σε αυτές τις επιθέσεις.
Ζούμε δυστυχώς σε άλλο κόσμο, έχουμε άλλα ιδανικά. Εμείς αγωνιζόμαστε για το ψωμί, τη δουλειά, τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η ΔΑΚΕ στηρίζει τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου και των αντεργατικών μέτρων. Εμείς δίνουμε ραντεβού στους αγώνες και πιθανόν στα «γουναράδικα» αυτοί στους διαδρόμους του Υπ. Υγείας στην οδό Αριστοτέλους.
Για ένα να είναι σίγουρη η ηγεσία της ΔΑΚΕ. Ότι τον αγώνα αυτό δεν θα τον εγκαταλείψουμε στη μέση, όποιο και αν είναι το κόστος αυτή μας της επιλογής.
ΠΗΓΗ: ygeionomikoi.gr