Η αίσθηση μεταξύ των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου (αν και
κανείς δε θέλει να το πιστέψει) είναι ότι το Νοσοκομείο βρίσκεται ένα βήμα πριν το τέλος της σημερινής του λειτουργίας και κατάστασης. Την αίσθηση αυτή δε φαίνεται να έχουν αντιληφθεί οι ασθενείς που συνεχίζουν να εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο με τον ίδιο ρυθμό.
Ως γνωστόν, ένα Νοσοκομείο υπάρχει για δύο λόγους: πρώτον , γιατί υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ασθενών που χρήζει αντιμετώπισης και δεύτερον γιατί υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για να τους αντιμετώπισει. Είναι αδύνατον να υπάρξει νοσοκομείο χωρίς ασθενείς ή χωρίς Ιατρικό προσωπικό.
Το πρόβλημα στο Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή είναι το Ιατρικό προσωπικό γιατί, ασθενείς υπάρχουν και με το παραπάνω. Αν εκλείψει το Ιατρικό προσωπικό, είναι αυτονόητο ότι θα πάψει να υπάρχει και το Νοσοκομείο. Ισως αυτό είναι που επιδιώκει και το Υπουργείο με την αναστολή των διορισμών Ιατρών (ακόμη και Επικουρικών).
Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή και προοιωνίζει το τέλος είναι η εξής:
- τρεις γιατροί μακροχρόνια ασθενείς
- ένας γιατρός που απεβίωσε πρόσφατα
- 3 στατιωτικοί γιατροί που συνεπικουρούν αλλά η παρουσία τους είναι επισφαλής λόγω μεταθέσεων
- 4 επικουρικοί γιατροί εκ των οποίων τριών η θητεία λήγει σύντομα και δεν προκυρήχθηκαν νέες θέσεις
- 4 γιατροί που έρχονται από την Αλεξανδρούπολη για να βοηθήσουν
- το Ακτινολογικό σε οριακή λειτουργία με δύο γιατρούς που ουσιαστικά είναι δύσκολο να φέρουν σε πέρας όλο τον όγκο της καθημερινής εργασίας. Παράλληλα, δύο γιατροί από την Αλεξανδρούπολη καλύπτουν κάποιες εφημερίες
- το Μικροβιολογικό έχει μόνο μία μόνιμη γιατρό και αυτή αποσπασμένη από το Κέντρο Υγείας Δικαίων. Υπάρχουν δύο επικουρικοί Ιατροί εκ των οποίων του ενός η θητεία ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Περιοδικά, έρχονται γιατροί από την Αλεξανδρούπολη για την κάλυψη εφημεριών.
- το Παθολογικό και το Καρδιολογικό έχουν από τρεις γιατρούς και η λειτουργία τους είναι άκρως οριακή. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τον όγκο δουλειάς αυτών των τμημάτων, τις αλλεπάλληλες εφημερίες, το κουρασμένο και κακοπληρωμένο ιατρικό προσωπικό.
- το Ορθοπεδικό έχει δύο μόνιμους γιατρούς ενώ απεχώρησε ο Στρατιωτικός γιατρός που βοηθούσε και σε λίγο διάστημα αποχωρεί και ο επικουρικός ιατρός. Επομένως το Ορθοπεδικό θα μείνει με δύο γιατρούς και η λειτουργία φαίνεται επισφαλής.
- στο Παιδιατρικό υπάρχουν τέσσερεις γιατρούς αλλά σε λίγο διάστημα θα αποχωρήσει ο επικουρικός γιατρός και θα μείνουν τρεις γιατροί με τεράστιο όγκο εργασίας ιδίως το Χειμώνα και χωρίς ειδικευόμενους ιατρούς
- στο Χειρουργικό απεχώρησε πρόσφατα ο στρατιωτικός γιατρός που βοηθούσε και απέμειναν οι τρεις μόνιμοι γιατροί, με τεράστιο όγκο δουλειάς και αλλεπάλληλες εφημερίες.
- η λειτουργία του τεχνητού νεφρού στηρίζεται στον ένα και μοναδικό Νεφρολόγο ενώ βοηθάει και στρατιωτικός γιατρός. Αν αποχωρήσει ο Νεφρολόγος (με σύνταξη όπως ακούγεται) τότε θα εκλείψει η μονάδα τεχνητού νεφρού
-το μόνο τμήμα που φαίνεται πλήρως επναδρωμένο είναι το Γυναικολογικό/Μαιευτικό με τέσσερεις μόνιμους γιατρούς
Εν κατακλείδει το Νοσοκομείο φθίνει από Ιατρικό προσωπικό και ουσιαστικά στηρίζεται σε δεκανίκια (από Αλεξανδρούπολη, στρατιωτικοί και επικουρικοί Ιατροί).
Αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου θα πάψει να λειτουργεί και μάλιστα χωρίς να χρειασθεί να το κλείσει........ ο Άδωνις