Σελίδες

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Την Κυριακή τελειώνουμε τους εκβιαστές και τρομοκράτες του λαού»

Να ανατρέψουν τα πάντα στον δήμο και την Περιφέρεια ζήτησαν από τους πολίτες να ψηφίσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης με την «Ανοιχτή Πόλη» και η Ρένα Δούρου, υποψήφια περιφερειάρχης με τη «Δύναμη Ζωής», για να κερδίσουν, όπως τόνισαν, «η αλληλεγγύη, η συμμετοχή στις αποφάσεις και η δημοκρατία στην Αθήνα και την Αττική, για τη νίκη της Αριστεράς». Τη βεβαιότητά του ότι «αυτή την Κυριακή τελειώνουμε με τους εκβιαστές, τελειώνουμε με τους τρομοκράτες του ελληνικού λαού, τελειώνουμε με τη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις, τελειώνουμε με τα μνημόνια και τις πολιτικές της καταστροφής και παίρνουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια» εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας χαιρετισμό στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ελλάδα μπορεί να έχει ξανά φωνή και περηφάνια στην Ευρώπη. Ο λαός μας να σταματήσει να παριστάνει το πειραματόζωο της κρίσης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


Ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε για τον κ. Καμίνη πως απογοήτευσε, γιατί, όπως εξήγησε, αντί να υπερασπιστεί την Αθήνα, επέλεξε να συμπορευτεί με την κυβέρνηση, να βάλει τα ιδιωτικά συμφέροντα πάνω από την πόλη και τους κατοίκους της. «Σιώπησε για τον αποδεκατισμό του προσωπικού του δήμου, παρουσιάζοντας το ως νοικοκύρεμα, και άφησε τις κοινωνικές υπηρεσίες να διαλυθούν» τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

 

Για τον κ. Σπηλιωτόπουλο ανέφερε πως «δεν μπόρεσε να προχωρήσει ούτε ένα σκαλοπάτι πάνω από τον απλοϊκό ακροδεξιό λαϊκισμό». Υπογράμμισε, επίσης, πως η Αθήνα θα κλείσει μια και καλή τον δρόμο στις φασιστικές συμμορίες και ότι «δε θα επιτρέψουμε να καλλιεργηθεί το μίσος και ο φόβος στις γειτονιές».
«Είμαστε περήφανοι για το εξαιρετικό ψηφοδέλτιο, με ανθρώπους από τον χώρο των κινημάτων, του πολιτισμού και των επιστημών» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης. «Αυτό που δεν καταφέραμε», συμπλήρωσε, «είναι να οργανώσουμε ένα σοβαρό διάλογο με τους κυβερνητικούς υποψηφίους για τα προβλήματα της Αθήνας, γιατί κρύφτηκαν, δεν τους είδαμε πουθενά». Επίσης, προέτρεψε να ενεργοποιηθεί το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης που ξεδιπλώνεται, όπως υποστήριξε, στις γειτονιές και να επεκταθεί το δίκτυο των δημοτικών ιατρείων «που βουλιάζει στην εγκατάλειψη». Ακόμα εξέφρασε την άποψη να θεσμοθετηθούν δημοψηφίσματα και μέσα από οργανωμένες διαδικασίες να εμπλέκονται όλο και περισσότεροι κάτοικοι στον σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων.


Παράλληλα, η κ. Δούρου, από τη μεριά της, δήλωσε πως η «Δύναμη Ζωής» έχει δυο στόχους: «να γκρεμίσει το σημερινό σύστημα διοίκησης, που στηρίζεται σε παλαιοκομματικές, πελατειακές λογικές και χωρίζει τους δήμους και τους πολίτες σε α' και β' κατηγορίας, και να χτίσει μια νέα περιφερειακή διοίκηση με νέο ήθος, με τους πολίτες, για τους πολίτες».
Υποστήριξε πως οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος φοβούνται την ώρα που έρχεται, την ώρα των εκλογών και ότι αν ήταν στο χέρι τους θα τις έκαναν βράδυ. «Μπορούμε να γράψουμε ιστορία και να αφήσουμε πίσω μας τον μνημονιακό χειμώνα» τόνισε.
Επιπλέον, επιτέθηκε στον απερχόμενο περιφερειάρχη, κ. Σγουρό, λέγοντας πως «ευθύνεται στα 12 χρόνια θητείας του για την ανεργία, την τσιμεντοποίηση, την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας, την έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και αποχετευτικού συστήματος, για την περιφέρεια που δεν έχει βιώσιμο, δίκαιο, οικολογικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων».
«Θέλουμε να χτίσουμε μια αυτοδιοίκηση με τους πολίτες στο κέντρο των αποφάσεων, που δε θα διστάζει να διεκδικεί ό,τι δικαιούνται οι πολίτες της Αττικής από την κεντρική εξουσία, να αμφισβητεί τις πολιτικές που εξαθλιώνουν την κοινωνία και ποδοπατούν την αξιοπρέπεια των πολιτών» επισήμανε η κ. Δούρου, προτάσσοντας μια περιφερειακή διοίκηση με ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό πρότυπο, με την οικοδόμηση ενός συνεκτικού δικτύου κοινωνικής προστασίας, μια βιώσιμη διαχείριση φυσικών πόρων.

«Η Ελλάδα μπορεί να έχει ξανά φωνή και περηφάνια στην Ευρώπη. Ο λαός μας να σταματήσει να παριστάνει το πειραματόζωο της κρίσης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Ανοιχτής Πόλης». 

 


Τη βεβαιότητά του ότι «αυτή την Κυριακή τελειώνουμε με τους εκβιαστές, τελειώνουμε με τους τρομοκράτες του ελληνικού λαού, τελειώνουμε με τη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις, τελειώνουμε με τα μνημόνια και τις πολιτικές της καταστροφής και παίρνουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια» εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας χαιρετισμό στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή της υποψήφιας Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου και του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας στην νέα και οξύτατη επίθεσή του κατά των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου είπε ότι «στην Ελλάδα ζούμε μια πρωτοφανή πολιτική ανωμαλία, που μόνο με την περίοδο των ανακτόρων μπορεί να συγκριθεί». 

Φωτό: Στέλιος Στεφάνου  
Φωτό: Στέλιος Στεφάνου  

«Η Ελλάδα μπορεί να έχει ξανά φωνή και περηφάνια στην Ευρώπη. Ο λαός μας να σταματήσει να παριστάνει το πειραματόζωο της κρίσης» Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποκαλύψεις των Financial Times σχετικά με τα όσα έγιναν στις Κάννες το Νοέμβρη του 2011.
Όπως είπε, οι αποκαλύψεις αυτές δικαιώνουν τις βασικές εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση και τη διαχείρισή της. Ακόμη ο κ. Τσίπρας επικεντρώθηκε σε δυο σημεία τα οποία όπως είπε είτε θάβουν είτε διαστρεβλώνουν τα συστημικά ΜΜΕ. 

Φωτό: Στέλιος Στεφάνου  
Φωτό: Στέλιος Στεφάνου 

 Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το πρώτο αφορά τον εκβιασμό του ευρώ. Έκανε λόγο για έναν εκβιασμό που, όπως τόνισε, δέσποσε στις προηγούμενες εκλογές και βασίστηκε σε ένα τεράστιο ψέμα.
«Θα κριθούν οι αυτουργοί στις επερχόμενες εκλογές. Το διαβόητο grexit, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, που η ίδια η Μέρκελ χαρακτήρισε συνταγή καταστροφής της Ευρώπης, δεν ήταν τίποτε άλλο από εκβιαστική απειλή» είπε. Το επικαλέστηκαν, συνέχισε ο κ. Τσίπρας για να επιβάλλουν τις θελήσεις και το καθεστώς τους στην Ελλάδα.
«Και για να επιβάλλουν επίσης οι Έλληνες αντιπρόσωποί τους, οι διακινητές του στην ελληνική αγορά, το φόβο και το τρόμο στους Έλληνες. Και έτσι να αποσπάσουν την ψήφο τους, για να συνεχίσουν να μας κυβερνάν οι καταστροφείς μας, συνεχίζοντας τα μνημόνια της λιτότητας και της λεηλασίας».
 
«Το δεύτερο που προκύπτει από τις τελευταίες αποκαλύψεις είναι ότι στην Ελλάδα ζούμε μια πρωτοφανή πολιτική ανωμαλία, που μόνο με την περίοδο των ανακτόρων μπορεί να συγκριθεί.  Ξένα κέντρα, παρασκηνιακά συμφέροντα, αρχιερείς των αγορών και των τραπεζών, διορίζουν κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς υπαλλήλους της τρόικας.  Χαράζουν πολιτικές, καταρτίζουν προγράμματα  τιμωρίας των Ελλήνων, επιβάλλουν τη θέλησή τους. 
Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, αφού συμμετείχαν ως κομπάρσοι στις ανακτορικές συνωμοσίες των μνημονίων, δρουν τώρα ως κομπάρσοι του Βερολίνου και των Μπαρόζο στην Ελλάδα. Γιατί από το Βερολίνο και τους Μπαρόζο αντλούν την εξουσία τους. Και το τελευταίο πράγμα που θα τολμούσαν να κάνουν είναι να διαπραγματευτούν με το Βερολίνο και τους Μπαρόζο για το καλό της χώρας και των Ελλήνων. 
Ναι. Αποδείχτηκε πια πέραν πάσης αμφιβολίας: Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι παρά προϊόν μιας τεράστιας ανωμαλίας. 
Και γι' αυτό είναι παραγωγός μιας τεράστιας ανωμαλίας.  Επιβλήθηκαν από το σκοτάδι και δεν μπορεί παρά να παράγουν σκοτάδι.  Η συμμαχία τους δεν έχει καμιά σχέση με όσα λένε.  Είναι μια συμμαχία στην απάτη.
Ο Σαμαράς εξαπάτησε όσους πίστεψαν την αντιμνημονιακή του στάση.  Εξαπάτησε όσους πίστεψαν ότι θα διαπραγματευτεί με τους ισχυρούς φίλους και προστάτες του.  Εξαπάτησε τους Έλληνες, στους οποίους υποσχέθηκε αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.  Έφτασε ένα νεύμα δυσαρέσκειας από τους Μπαρόζο και μια υπόσχεση εξουσίας από το Βερολίνο, για να τα ξεχάσει όλα.

Ο Βενιζέλος εξαπάτησε τον ίδιο του τον αρχηγό, τους φίλους και τα στελέχη του κόμματός του, το δημοκρατικό κόσμο τον οποίο θέλει σήμερα να εκπροσωπήσει.
Και οι δυο μαζί εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό.  Και ήρθε η ώρα να πληρώσουν στην κάλπη την πολιτική της απάτης και την απάτη της πολιτικής τους.   Είναι συνένοχοι στην περιφρόνηση της δημοκρατίας, στην φαλκίδευση της θέλησης των Ελλήνων, στην επιβολή με άθλια μέσα μιας άθλιας πολιτικής.

Αυτή και την άλλη Κυριακή γυρίζουμε σελίδα. Η Ελλάδα της υποτέλειας που δεν έχει φωνή στη Ευρώπη τελειώνει. Η Ελλάδα της αναξιοπρέπειας και της μιζέριας, τελειώνει. Η Ελλάδα ξαναβρίσκει φωνή. Και η Ευρώπη αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διεξόδου. Κι έχουν δίκιο να μας φοβούνται.  Γιατί εμείς δεν έχουμε σκοπό να υποκύψουμε σε εκβιασμούς, ούτε να φοβηθούμε την ευρωτρομοκρατία.  Γιατί μας κινεί μια αρχή απαράβατη: Πάνω απ' όλα το συμφέρον των εργαζομένων, το συμφέρον των Ελλήνων, το συμφέρον της πατρίδας.
 Τελεία και παύλα.  Την Κυριακή κάνουμε την αρχή στην αναγέννηση της πατρίδας.  Στη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος.  Και η οποία πρέπει να ξεκινήσει και θα ξεκινήσει από την εξουσία εκείνη που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη και στην καθημερινότητά του.  Από τις περιφέρειες και τους δήμους»..
 
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε «να πάρουμε το δήμο και την Περιφέρεια από τη διαπλοκή και τα συμφέροντα και να τα ξαναδώσουμε στους πολίτες. Να ξεκινήσουμε μαζί το δύσκολο έργο της αναγέννησης, της αποκατάστασης, της ανοικοδόμησης της πατρίδας μας. Και πάνω από όλα, να ξαναδώσουμε στον λαό μας την αξιοπρέπεια που του στερήσανε τέσσερα χρόνια τώρα οι δυνάμεις που χρεοκόπησαν τη πατρίδα μας».


ΠΗΓΗ:koutipandoras.gr 
            enet.gr 
           left.gr