Σελίδες

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

12 Μάη: Παγκόσμια ημέρα των Νοσηλευτών

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες και σκιτσα για νοσηλεύτριες εξουθενωμενες
Νοσηλευτής σε στιγμές...πλεξίματος

Η 12η Μαϊου 2017:
Βρίσκει το Λαϊκό Νοσοκομείο με 192 κενές οργανικές θέσεις Νοσηλευτών.
Βρίσκει το Νοσηλευτικό προσωπικό  αποδεκατισμένο και εξουθενωμένο από την εντατικοποίηση, τις βάρδιες και τα παράνομα ωράρια.
Βρίσκει τους Νοσηλευτές και τις Νοσηλεύτριες να εργάζονται κάτω από τραγικές συνθήκες όπως π.χ.  ένας εργαζόμενος για 45 ασθενείς με φορεία στους διαδρόμους ή προσθήκη στους θαλάμους...για να μην χαλάει και η εικόνα(!) 
Βρίσκει τους Νοσηλετές και τις Νοσηλεύτριες να αγωνιούν αν  θα πάρουν την άδειά τους (πετσοκομένη)
Βρίσκει τους Νοσηλευτές και τις Νοσηλεύτριες χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά αλλά με πολλά "παράσημα" όπως μυοσκελετικά και άλλα νοσήματα
...και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι Νοσηλευτές και οι Νοσηλεύτριες βλέπουν:
- το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα να καρατομούνται, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να αυξάνονται  και τις συντάξεις να μειώνονται δραματικά και  να μετατρέπονται σε επιδόματα 
- το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας να οδεύει για κατάργηση Βλέπε εδώ
- τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις να διευρύνονται και να  βαφτίζονται «προσλήψεις».
- τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας να θεωρούνται πολυτέλεια, την αναξιοκρατία και το ρουσφέτι να γίνεται γενικευμένο καθεστώς.
Παρ’ όλα αυτά, το νοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζει με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια,  όπου και  αν εργάζεται, να προσφέρει εξειδικευμένες και ποιοτικές υπηρεσίες,  έχοντας ως κέντρο της προσοχής του τον άνθρωπο.
Το νοσηλευτικό προσωπικό του "Λαϊκού",  κάτω από τραγικές  συνθήκες, συμβάλει αποφασιστικά για να κρατηθεί όρθιο το Νοσοκομείο. Τα εξοντωτικά πλήγματα που δέχονται οι εργαζόμενοι και η Ελληνική κοινωνία από την πολιτική των μνημονίων δεν εξαιρούν- φυσικά- τους νοσηλευτές και  τις νοσηλεύτριες.
Σήμερα, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν συνάδελφοι και συναδέλφισσες που να εξακολουθούν να έχουν αυταπάτες: Εντός των μνημονιακών πλαισίων δεν μπορούν να δοθούν ούτε οι παραμικρές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος και ως εργαζόμενοι γενικότερα. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: Όσο περισσότερο προσδένεται η πατρίδα μας στο μνημονιακό άρμα, τόσο περισσότερο επιδεινώνεται η κατάσταση των εργαζομένων και του λαού.
                                      Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Συσπειρωμένοι με ψηλά το κεφάλι, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην υγεία συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τα γενικότερα αιτήματα για:
 Δημόσια - Δωρεάν Υγεία, με ισότιμη, ελεύθερη πρόσβαση και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλους,
 Αύξηση της χρηματοδότησης στο Νοσοκομείο για να καλυφθούν οι λειτουργικές του ανάγκες,
 Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.  Τήρηση των διεθνών αναλογιών στη στελέχωση τμημάτων κι υπηρεσιών. Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Μισθολογική αναβάθμιση μέσα από ένα νέο ενιαίο μισθολόγιο, που θα εξασφαλίζει  αξιοπρεπή διαβίωση και θα αντιμετωπίζει τις ιδιαιτερότητες του κλάδου.
Σύγχρονο σύστημα επιλογής υπηρεσιακών στελεχών με βάση τα προσόντα και την εμπειρία και όχι κομματικές και ρουσφετολογικές τοποθετήσεις.
Ειδικότερα επιμένουμε στην αντιμετώπιση ζητημάτων που συνδέονται άμεσα με τον κλάδο και αποτελούν διαχρονικά αιτήματα και τη βάση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό προσωπικό.
Αναβάθμιση και αναγνώριση του ρόλου των νοσηλευτών και των άλλων επαγγελματιών υγείας στο υγειονομικό σύστημα. Λειτουργία της ομάδας υγείας με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση των ασθενών. Συμμετοχή του κλάδου σε όλα τα επίπεδα των αποφασιστικών οργάνων.
Επαναφορά άμεσα ωραρίου στις 7μιση ώρες με στόχο την περαιτέρω μείωση του και τη δημιουργία 4ης βάρδιας.
Μέτρα για την προστασία της μητρότητας και του παιδιού. Αύξηση της άδειας τοκετού -λοχείας, ανάπτυξη παιδικών σταθμών, διευκολύνσεις για την εργαζόμενη μητέρα.
Μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης με την εφαρμογή του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.
Εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά το κυκλικό ωράριο με στόχο ανθρώπινα ωράρια εργασίας. Ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα εργασίας, χτύπημα των αυθαιρεσιών.
Αύξηση του ωρομίσθιου για νυκτερινά- Κυριακές- αργίες με προοπτική τον διπλασιασμό
Άμεση εφαρμογή των νόμων για την υγιεινή και ασφάλεια. (μέσα ατομικής προστασίας, μέτρα για την ασφαλή χορήγηση των φαρμάκων κλπ)
Διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, δημιουργία σύγχρονου καθηκοντολόγιου, παροχή νομικής προστασίας των επαγγελματιών υγείας απέναντι στις άδικες «επιθέσεις» που δέχονται.
Οργάνωση της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επανεκπαίδευσης από τα Νοσοκομεία και το Υπ. Υγείας και όχι από τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Στις 12 Μαϊου, δίνουμε το μήνυμα της συνέχισης του Αγώνα
Στις 17 Μαϊου, συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία 

Ενωτική Κίνηση
Εργαζομένων Λαϊκού