Σελίδες

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Με ψηλά το κεφάλι...

Φωτογραφία του Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Λαϊκού. Η Ενωτική Κίνηση παρέμεινε πιστή σε αξίες και αρχές, δεν έκανε βήμα πίσω, δεν συμβιβάστηκε και τίμησε την εμπιστοσύνη σας. 
Τα μέλη και οι φίλοι της Ενωτικής Κίνησης υπερασπίστηκαν με συνέπεια τις ιδέες τους, δεν είπαν "άλλα" χθές και "άλλα" σήμερα", πορεύτηκαν και πορεύονται χωρίς ιδοτέλεια και συμψηφισμούς. 
Γι` αυτό και δεν έγιναν χειροκροτητές καμιάς κυβερνητικής πολιτικής. Μοναδικό κριτήριο για εμάς είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και η υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού στη δημόσια-δωρεάν υγεία. Ποτέ δεν επιδιώξαμε προσωπικά οφέλη ή "προνόμια". 

Γι` αυτό, με ψηλά το κεφάλι, ζητάμε την ψήφο σας. Όχι για να "τακτοποιήσουμε υποθέσεις σας" ή για κάθε είδους "εξυπηρέτηση" αλλά για να αγωνιστούμε μαζί και να πετύχουμε νίκες. 
Οι "εξυπηρετήσεις", η εκδούλευση, οι εκβιασμοί και η εκμετάλλευση των πραγματικών αναγκών των συναδέλφων, είναι πρακτικές του παλιού και του νέου κυβερνητικού "συνδικαλισμού". Πρακτικές που καταρακώνουν και προσβάλουν την προσωπικότητα κάθε εργαζόμενου και τον καθιστούν όμηρο με σκυμένο το κεφάλι. 
Αλήθεια,  ποιοί μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση;  Μήπως αυτοί που "έχουν βάλει πλάτη" στις  προηγούμενες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.) 
Μήπως σήμερα προστέθηκαν και κάποιοι άλλοι που μας ζητάνε να "βάλουμε πλάτη" και στη σημερινή κυβέρνηση για να μας κάνουν - και αυτοί - εξυπηρετήσεις;
Ως πότε - όλους μαζί - θα τους ανεχόμαστε;  Μήπως ήρθε η ώρα να τους αφήσουμε πίσω και να βαδίσουμε το δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα;
Γι` αυτό, η Ενωτική Κίνηση, καλεί τους εργαζόμενους να "γυρίσουν τη πλάτη" σε παλιό, νέο και "παντός καιρού" κυβερνητικό "συνδικαλισμό".