Σελίδες

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Εκλογές στο Λαϊκό. 30 και 31 Μαϊου 2017



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι:  Στις 30 και 31 Μαϊου 2017, έχουμε εκλογές για  το νέο  Δ.Σ του Συλλόγου μας καθώς και για την ΠΟΕΔΗΝ.
Οι εκλογές μας πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που η κοινωνία ματώνει λόγω της εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων-μνημονιακών πολιτικών και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η σημερινή κυβέρνηση διέψευσε τις ελπίδες του λαού και υποτάχτηκε στις απαιτήσεις των δανειστών (Ε.Ε-ΔΝΤ) αλλά και του ντόπιου κεφαλαίου. Αυτές τις μέρες, ψήφισε και το 4ο μνημόνιο (μακράς διαρκείας) επισφραγίζοντας έτσι την εξαθλίωση του λαού
Οι συντάξεις γίνονται προνοιακά επιδόματα, οι μισθοί εξανεμίζονται με τα νέα φορολογικά βάρη, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και ο εργασιακός μεσαίωνας παγιώνονται. Ο εφιάλτης της ανεργίας και η μετανάστευση, εξοντώνουν το λαό μας και ιδιαίτερα τη νεολαία.
Η επίθεση στο δημόσιο σύστημα υγείας συνεχίζεται, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και των εμπόρων της υγείας.
Το Λαϊκό Νοσοκομείο δεν αποτελεί εξαίρεση
Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση συνεχίζονται. Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού: Οι κενές οργανικές θέσεις ξεπερνούν τις 600.  

Ακόμα και οι ελάχιστοι μόνιμοι που έχουν έρθει, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις αποχωρήσεις. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν με χρωστούμενα ρεπό και παράνομα ωράρια. Οι ελάχιστες αυτές προσλήψεις, δεν αποτελούν τον αριθμό αυτό που διασφαλίζει τη λειτουργία του Νοσοκομείου και την χωρίς προβλήματα ασφαλή και πλήρη νοσηλεία των πολιτών. Η αξιολόγηση δομών και προσωπικού, η περαιτέρω μείωση των οργανικών θέσεων στα εργαστήρια, τις διοικητικές και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες  προδιαγράφουν το ζοφερό μέλλον.
Η εργασιακή εξουθένωση του ελάχιστου και γερασμένου προσωπικού δεν έχει προηγούμενο. Τα εξοντωτικά ωράρια, η υπερκόπωση, τα μυοσκελετικά προβλήματα το stress κ.τ.λ. έχουν γίνει ο καθημερινός εφιάλτης μας!   Οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας είναι ανύπαρκτοι για εργαζόμενους και  ασθενείς.
Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες της μιας νοσηλεύτριας για 45 ασθενείς ή του ελάχιστου προσωπικού που καλείται να σηκώσει το βάρος των εφημεριών.
Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας που η κυβέρνηση τις βαφτίζει προσλήψεις (επικουρικοί-ΟΑΕΔ-ατομικές συμβάσεις-ΚΕΕΛΠΝΟ) «κάνουν πάρτι» και στο Νοσοκομείο μας και σηματοδοτούν την ανακύκλωση της ανεργίας, τον εργασιακό μεσαίωνα και τη σκλαβιά του 21ου αιώνα. Οι ελλείψεις  υλικών, φαρμάκων και εξοπλισμού έχουν γίνει το καθημερινό άγχος μας.
 Όμως, παρά τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, οι συνάδελφοι/σες εξακολουθούν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και  με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες, έχοντας ως κέντρο της προσοχής τους τον άνθρωπο.
                                     Το Σωματείο μας  και η ΠΟΕΔΗΝ
Σήμερα, που ανάμεσά μας κυριαρχεί η απογοήτευση και η ηττοπάθεια εξ` αιτίας της αθέτησης των υποσχέσεων της κυβέρνησης  και της προσχώρησής της στο μνημονιακό στρατόπεδο
Σήμερα, που οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του νέου αλλά και του παλιού και «παντός καιρού» κυβερνητικού συνδικαλισμού, προσπαθούν να μας πείσουν ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» πέρα από τα μνημόνια, το συμβιβασμό ή το «μικρότερο κακό»
Σήμερα, που όλοι αυτοί επιχειρούν να μετατρέψουν την απογοήτευση και την οργή μας σε παραίτηση και αποδοχή της μνημονιακής  βαρβαρότητας
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε ένα Σωματείο και μια ΠΟΕΔΗΝ να εμπνέουν τους εργαζόμενους, να αναδεικνύουν και όχι να «κουκουλώνουν» τα προβλήματά μας, να λένε την αλήθεια για τις αιτίες που τα γεννούν και κυρίως να οργανώνουν τους αγώνες μας κατακτώντας νίκες στην κατεύθυνση της ρήξης και της ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών.
Χρειαζόμαστε ένα Σωματείο δίπλα και αλληλέγγυο σε κάθε συνάδελφο/σα,  ένα Σωματείο που να «χωράει» όλους και όλες εμάς, ένα Σωματείο ικανό να μετατρέψει την οργή μας σε δράση.
Χρειαζόμαστε μια ΠΟΕΔΗΝ που θα οργανώσει τα Σωματεία και θα μετατρέψει την οργή και το θυμό μας σε μεγάλους και νικηφόρους αγώνες και όχι σε τηλεοπτικά show. Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ έχει στηρίξει τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και δεν πείθει κανέναν για το «αντιμνημονιακό» και «αγωνιστικό» της προσωπείο. Ας θυμηθούμε τι μας έλεγαν για το μισθολόγιο-σφαγείο: «Θα κόψουν από τους υψηλόμισθους και θα ευνοηθούμε εμείς».

                                                Η  Ενωτική Κίνηση 
παρέμεινε πιστή σε αξίες και  αρχές, δεν έκανε βήμα πίσω, δεν συμβιβάστηκε  και τίμησε την εμπιστοσύνη σας.
Τα μέλη και οι φίλοι της «Ενωτικής Κίνησης» υπερασπίστηκαν με συνέπεια τις ιδέες τους, δεν είπαν «άλλα» χθές και «άλλα» σήμερα, πορεύτηκαν και πορεύονται χωρίς ιδιοτέλεια και συμψηφισμούς. Γι` αυτό και δεν έγιναν χειροκροτητές καμιάς κυβερνητικής πολιτικής. Μοναδικό κριτήριο για εμάς είναι η υπεράσπιση των εργαζομένων και της δημόσιας δωρεάν υγείας και όχι προσωπικά οφέλη ή «προνόμια».
Η δράση και η συμβολή της παράταξης ήταν καθοριστική στην ανάδειξη των προβλημάτων και στην οργάνωση των αγώνων. Μέσα από το site της «Ενωτικής Κίνησης» αναδείχτηκαν τα προβλήματά μας όπως η έλλειψη προσωπικού, ο μεσαίωνας των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η εντατικοποίηση και η εργασιακή μας εξουθένωση κ.τ.λ.  Ακόμα, η ιστοσελίδα της «Ενωτικής Κίνησης», ενημερώνει καθημερινά τους εργαζόμενους για τα  δικαιώματά τους αλλά και για ό,τι συμβαίνει στην υγεία και όχι μόνο.
Με ψηλά το κεφάλι ζητάμε την ψήφο σας, όχι «για να τακτοποιήσουμε υποθέσεις σας» ή για κάθε είδους «εξυπηρέτηση» αλλά για να αγωνιστούμε μαζί και να πετύχουμε νίκες μέσα από τον οργανωμένο, μαζικό και συλλογικό αγώνα.
Η Ενωτική Κίνηση, καλεί τους εργαζόμενους να «γυρίσουν την πλάτη» και στον παλιό  και στο νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Ο μεν παλιός δεν μπορεί να εμφανίζεται σήμερα σαν όψιμος υπερασπιστής των συμφερόντων των εργαζομένων και της δημόσιας υγείας όταν στο παρελθόν «έχει βάλει πλάτη» σε κυβερνήσεις και έχει ταυτιστεί με  δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) που σήμερα λανσάρονται ως «εναλλακτική λύση» απέναντι στη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση. Ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, ακολουθώντας τα βήματα του παλιού, προσφέρει στήριξη στην Κυβέρνηση και οδηγεί τους εργαζόμενους στο συμβιβασμό και την ηττοπάθεια.

Αγωνιζόμαστε και  διεκδικούμε:

  • ·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επαρκή χρηματοδότηση.
  • ·         Όχι στη μείωση των οργανικών θέσεων και τη συρρίκνωση-κλείσιμο   τμημάτων, μονάδων, υπηρεσιών.
  • ·         Αύξηση της αποζημίωσης  για νυχτερινά – αργίες – υπερωρίες-εφημερίες.       
  •  Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • ·      Να μετατραπούν – τώρα – σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, όλες οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο Νοσοκομείο (επικουρικοί-ΟΑΕΔ- συμβάσεις,  κ.τ.λ.)
  • ·         Έξω οι εργολάβοι και όλες οι εταιρείες από το Νοσοκομείο
  • ·         Επανασύσταση των καταργημένων οργανικών θέσεων και      προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους.
  • ·         Αποκατάσταση των μνημονιακών μισθολογικών απωλειών και επαναφορά όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας που καρατομήθηκαν από τα μνημόνια.


Ενωτική Κίνηση
Εργαζομένων Λαϊκού
Υποψήφιοι

                Ανδριοπούλου Δήμητρα      Χειρίστρια-Εμφανίστρια 


                      Ασημακόπουλος  Ιωάννης       Αιματολόγος
 
                 Γερογιάννη  Βαρβάρα               Νοσηλεύτρια

                 Ζέρβα  Κανέλλα                              Καρδιολόγος

                 Θελούρα  Γιάννα                           Τραυματιοφορέας

                 Κολιγιάννη  Νικολέτα                 Νοσηλεύτρια

                 Μακρής  Ανδρέας                         Τραυματιοφορέας

                 Μπουγά  Γεωργία                         Νοσηλεύτρια

                 Παππά  Σοφία                                Σαβανώτρια

                 Πετράκη  Δήμητρα                      Νοσηλεύτρια

                 Σακελλαροπούλου  Άννα       Νοσηλεύτρια

                 Ταμπάκης Φίλιππος                 Νοσηλευτής