Σελίδες

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Έφεση άσκησε το Ελληνικό Δημόσιο.


Το ΜΕΤΑ, σχετικά με την έφεση που άσκησε το ελληνικό δημόσιο και το αιτιολογικό που επικαλείται απέναντι σε δικαστικές αποφάσεις, που δικαιώνουν συνταξιούχους και εργαζόμενους του Δημοσίου, για την αναδρομική καταβολή του 13ου και 14ου μισθού, θέλει να δηλώσει τα εξής:

1. Οι άδικες περικοπές των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας στους δημοσίους υπαλλήλους και σ’ όλους τους συνταξιούχους, στο πλαίσιο των δραστικών μνημονιακών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις δεν οδήγησαν στη μείωση του χρέους ή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.
Το χρέος αυξήθηκε και η καπιταλιστική κρίση βάθυνε, ενώ γενικεύτηκε η φτώχεια, εκτινάχτηκαν στα ύψη η ανεργία και η μερική και η εκ περιτροπής εργασία, ιδιωτικοποιήθηκαν δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί και βρίσκεται σε εξέλιξη ο εκπλειστηριασμός της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, καθώς και η εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας μας.
2. Η κυβέρνηση στο σκεπτικό της έφεσής της δηλώνει ότι οι περικοπές αυτές «ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν για το δημόσιο συμφέρον, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση ταυτίζεται με το συμφέρον των πολιτών, αφού η ενδεχόμενη πλήρης κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης, θα συμπαρέσυρε και σε πλήρη κατάρρευση και τα νοικοκυριά όλων των Ελλήνων πολιτών» και ότι είναι «συμβατές με το Σύνταγμα»!
Η κυβέρνηση μ’ αυτή της τη δήλωση ομολογεί ότι τότε, ως αντιπολίτευση, υποστήριζε τα όσα αντίθετα από σήμερα πράττει για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους, και πλέον δικαιώνει την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έλαβαν αυτά τα μέτρα και ψήφισαν τα μνημόνια.
3. Όσοι λοιπόν, μετά και απ’ αυτή την εξέλιξη, συνεχίζουν να είναι εγκλωβισμένοι σε διλήμματα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, το μόνο που έχουν να δουν είναι ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μας οδήγησαν στην κρίση είναι όχι μόνο παρούσες, αλλά λειτουργούν και σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ από τη σημερινή κυβέρνηση, εξιλεώνοντας τους πρωτεργάτες τους. Το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστούν σε διλήμματα. Οφείλουν όλους να τους κρίνουν με βάση το ταξικό τους συμφέρον που είναι η ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων που και η σημερινή, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εφαρμόζει.
4. Το ΜΕΤΑ θεωρεί ότι η διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις και η επαναφορά των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων δεν περνά μέσα από τις δικαστικές αίθουσες, για να θησαυρίζουν τα δικηγορικά γραφεία και να καλλιεργούνται ψεύτικες ελπίδες και κλίμα αναμονής, αλλά μέσα από την ενεργή συμμετοχή στους αγώνες, στις κινητοποιήσεις και στις διεκδικήσεις.
Πρέπει να συνειδητοποιηθεί πως, αν οι χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που τρέχουν σήμερα στα δικηγορικά γραφεία, που επικοινωνούν με τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, καταθέτουν αιτήσεις και κάνουν αγωγές, αφιέρωναν αυτόν τον χρόνο και την ενέργεια στη συμμετοχή τους στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις, θα είχαν ελπίδα να αλλάξουν τη ζωή τους και να επαναφέρουν τις κατακτήσεις που έχουν απολεσθεί.
5. Η δικαστική διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού μπορεί να αποτελεί ατομικό δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου και συνταξιούχου, αποτελεί όμως και υποχρέωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων η αγωνιστική τους διεκδίκηση, και όχι η μετατροπή τους σε ντίλερ δικηγορικών γραφείων, οργανώνοντας ομαδικές αγωγές, καλλιεργώντας κλίμα αναμονής και αναπαράγοντας φρούδες ελπίδες.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη γενική απεργία στις 14 Νοέμβρη, για να αποτελέσει την αφετηρία αγωνιστικής προβολής και διεκδίκησης, μεταξύ των άλλων, και της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού και να απαιτηθεί η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων το Δεκέμβριο.
 Αποτέλεσμα εικόνας για Εικονες για ΜΕΤΩΠΟ ΤΑΞΙΚΗς αΝΑΤΡΟΠΗς