Σελίδες

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Γιορτές με παράνομα προγράμματα εργασίας για τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων του ΕΣΥ!


Κάθε χρόνο στις  ημέρες των γιορτών προβάλλονται  ρεπορτάζ για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων (και άλλων εργασιακών χώρων) που κάνουν γιορτές στη δουλειά. Αυτό όμως που δεν αναφέρεται στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ είναι ότι οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων που δουλεύουν με κυκλικό ωράριο, εργάζονται τις ημέρες των γιορτών με παράνομα προγράμματα εργασίας, αφού λόγω της  υποστελέχωσης δεν ακολουθούνται οι προβλέψεις της εργασιακής νομοθεσίας στη σύνταξη των προγραμμάτων.

Δεν τηρείται ο κανόνας της μεσολάβησης 11 ωρών μεταξύ δύο βαρδιών - (δείτε ΕΔΩ),  -αφού γίνονται βάρδιες απόγευμα-πρωί και πρωί- νύχτα.  
Ακόμη δεν τηρείται η πρόβλεψη της νομοθεσίας - (δείτε ΕΔΩ) - τα ρεπό  που κόβονται να δίδονται την επόμενη εβδομάδα, αφού τις ημέρες των αργιών κόβονται συνεχώς ρεπό τα οποία μένουν ως “χρεωστικά”.
Το ότι αυτή η απάνθρωπη κατάσταση στα προγράμματα εργασίας επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια στο ΕΣΥ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να την αποδεχόμαστε, να μη διαμαρτυρόμαστε γι΄αυτήν και να μην αγωνιζόμαστε με στόχο να ανατραπεί. 
Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία αναγκάζονται από την έλλειψη προσωπικού να εκτελούν παράνομα προγράμματα εργασίας ακόμη και τις ημέρες των γιορτών (που οι περισσότεροι από τους διοικούντες είναι στα σπίτια τους και στις οικογένειες τους), θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως βασικό επιχείρημα  προς την εκάστοτε κυβέρνηση για τη διεκδίκηση επαρκούς στελέχωσης των Νοσοκομείων.

πηγή:/ygeionomikoi.gr