Σελίδες

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

«Μόνο το ασθενοφόρο κόστισε 2.000 δολάρια»

Ξεθωριάζει το αμερικάνικο όνειροΗ Λίαμ Μπλόμπεργκ και ο Μάρκο Παολόνε κάλεσαν και οι δύο  ασθενοφόρο όταν τα συμπτώματά τους από τον  κορωνοϊό επιδεινώθηκαν. Και οι δύο νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και οι δύο ήταν επί μέρες χωρίς τις αισθήσεις τους, και οι δύο διασωληνώθηκαν

Η Μπλόμπεργκ πήρε εξιτήριο αλλά πρέπει να πληρώσει αρκετές χιλιάδες δολάρια σε ιατρικά έξοδα, ενώ η θεραπεία του Παολόνε ήταν δωρεάν
  Η Μπλόμπεργκ είναι πολίτης των ΗΠΑ ενώ ο Παολόνε είναι Ιταλός.
 Ο Παολόνε δεν έχει ιδιωτική ιατρική ασφάλεια και αυτή τη στιγμή είναι άνεργος.  «Δεν πλήρωσα τίποτα. Ούτε σεντ», λέει.
 Η Μπλόμπεργκ, 35 ετών, ζει στο Muskego του Γουισκόνσιν. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχασε τη δουλειά της αλλά έχει ιατρική περίθαλψη μέσω της δουλειάς του άνδρα της.  Αλλά ακόμη και με την ασφάλειά της, ο λογαριασμός για την θεραπεία της είναι σοκαριστικός. 
«Μόνο το ασθενοφόρο κόστισε 2.000 δολάρια», λέει.
 Ο λογαριασμός που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Μπλόμπεργκ είναι για ένα μόνο μέρος της θεραπείας και της συνταγογράφησης. «Περιλαμβάνει μόνο τις ιατρικές επισκέψεις για τις λίγες πρώτες ημέρες της νοσηλείας μου στο νοσοκομείο και κάθε ιατρική επίσκεψη είχε κόστος μεταξύ 300 και 400 δολαρίων». 
 «Μπορεί να χρειαστεί να πληρώνω τους λογαριασμούς για το υπόλοιπο της ζωής μου». λέει.

Σύμφωνα με το Commonwealth Fund, ακόμη και πριν την κρίση του Covid-19, ένας στους τρεις ενήλικες Αμερικανούς απέφευγαν τις ιατρικές φροντίδες εξαιτίας του κόστους τους.
 Ακόμα κι αυτοί που έχουν ασφάλιση δεν αναζητούν φροντίδα, φοβούμενοι κυρίως για τα μικρά γράμματα των συμβολαίων τους ή για εξωφρενικές δαπάνες κάτω από το τραπέζι.
πηγή: cnn.gr

 Ο Τάσος o Τέλλογλου, γνωστός «ελευθεραγορίτης», σε ανάρτηση του χαρακτήρισε «μπουρδέλα» τα ιδιωτικά νοσοκομεία, γιατί ήθελαν να τον χρεώσουν 290 ευρώ για μια απλή εξέταση, και τελικά στράφηκε σε δημόσιο νοσοκομείο για να κάνει το τεστ του κορονοϊου. 
Από εκεί που οι γιατροί και οι νοσηλευτές ήταν «κηφήνες» δημόσιοι υπάλληλοι, τώρα η Μαρέβα μας καλεί να τους χειροκροτήσουμε από τα μπαλκόνια μας.
 Από εκεί που η υγεία, σύμφωνα με τον Άδωνι, ήταν απλά «ένα προϊόν που αγοράζεται και πουλιέται», τώρα μετατράπηκε σε λειτούργημα… και από εκεί που «τα μισά νοσοκομεία έπρεπε να κλείσουν και να γκρεμιστούν», σύμφωνα με τον Άρη, τον Πορτοσάλτε και τον Μπάμπη τον Παπαδημητρίου, τώρα πρέπει να στηριχτούν πάση θυσία… Πως τα φέρνει η ζωή όμως ε; Να πρέπει να γλύφεις εκεί που κάποτε έφτυνες…!
πηγή: corfupress.com

 
"Οι μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια και αφορούν όχι μόνον στη μείωση μισθών και συντάξεων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και στην επίθεση στα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, οδήγησαν το δημόσιο σύστημα υγείας σε συρρίκνωση, περαιτέρω εμπορευματοποίηση και στη δραματική υποβάθμισή του.
Παράλληλα αποδεικνύεται ότι, στις μεγάλες κρίσεις για την υγεία του λαού, τα μόνα προσιτά και ασφαλή καταφύγιά του είναι οι δημόσιες, και όχι οι ιδιωτικές, δομές Υγείας και τα Νοσοκομεία."
 ...από ανακοίνωση του ΜΕΤΑ(12 Μαρτίου 2020)