Σελίδες

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

SOS εκπέμπει το Νοσοκομείο Πύργου

Αποψιλώνουν επικίνδυνα από προσωπικό ΜΕΘ και Ακτινολογικό
Σε νοσοκομείο που λειτουργεί πλέον μόνιμα με προσωπικό ασφαλείας εξελίσσεται το Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» καθώς, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, με την απομάκρυνση του προσωπικού ένα προς ένα τα τμήματά του οδηγούνται στην αχρησία.
Του Δημήτρη Τερζή


Ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο –για πολλοστή φορά– τονίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην ομαλή τέλεση των καθηκόντων του και στην προστασία των ασθενών. Οπως καταγγέλλεται, ακόμα και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, αλλά και το Ακτινολογικό Τμήμα.
«Η κατάσταση που βιώνουμε στο Νοσοκομείο Πύργου είναι τριτοκοσμική», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Ανδρέας Βγενόπουλος. «Δεν είναι μόνο πως στέλνουμε τον κόσμο να μας αγοράζει ουροκαθετήρες ή γάντια ή γάζες. Αυτό πλέον είναι το λιγότερο. Το νοσοκομείο πια λειτουργεί λες κι έχει μόνιμα προσωπικό ασφαλείας. Οι βάρδιες δεν βγαίνουν. Υπήρχαν έξι γιατροί στη ΜΕΘ και τώρα είναι τρεις! Πώς θα βγει ολόκληρος μήνας στη ΜΕΘ με τρεις γιατρούς; Στο ακτινολογικό είχαμε δεκαεπτά άτομα και τώρα έχουν μείνει εννέα. Πώς θα βγουν οι βάρδιες με τον μισό κόσμο;».
Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, το προσωπικό βρίσκεται στα όριά του. «Δεν είναι μόνο οι αλλεπάλληλες βάρδιες», τονίζει. «Είναι και το γεγονός πως δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται όλο τον κόπο τους. Υπάρχουν άτομα που έχουν να πληρωθούν ρεπό που εργάστηκαν ή ακόμα και μέρες άδειας εδώ και δύο χρόνια».
Ποια είναι η στάση της διοίκησης σε αυτά τα φαινόμενα είναι η επόμενη ερώτησή μας και η απάντηση είναι πως «τα χέρια της διοίκησης είναι δεμένα. Τι να σου κάνει η διοίκηση όταν οι εντολές έρχονται από αλλού; Για αυτό τον λόγο ζητάμε προσλήψεις προσωπικού, έστω επικουρικού, εδώ και έξι μήνες και δεν έχει έρθει, προσλήψεις γιατρών, τουλάχιστον ενός ακτινολόγου. Σε ένα με δύο μήνες, το πολύ, πιστεύω ότι το Ακτινολογικό στο νοσοκομείο του Πύργου δεν θα λειτουργεί», τονίζει ο κ. Βγενόπουλος. «Αν έρθετε στα Επείγοντα Περιστατικά μια καθημερινή θα δείτε πως η πρωινή βάρδια βγαίνει με δύο νοσηλευτές και η απογευματινή με έναν. Το διανοείστε; Ενας νοσηλευτής να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά που θα προκύψουν στο Χειρουργικό, στο Παθολογικό, παντού».