Σελίδες

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Κανονικά στις 13 Ιουλίου οι μισθοί των δημόσιων υπαλλήλων.

...σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.
mardas2  Οι μισθοί του δεκαπενθημέρου στο Δημόσιο θα καταβληθούν κανονικά μέχρι τις 13 Ιουλίου, καθώς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαθέτει τα απαραίτητα 200 εκατ. ευρώ ρευστότητας που απαιτούνται, ξεκαθάρισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφορικά με το ερώτημα του τι θα γίνει από αύριο με τις τράπεζες, τα όρια αναλήψεων και άλλα συναφή ζητήματα, ο Δ. Μάρδας παρέπεμψε στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί απόψε, μετά από την ενημέρωση που θα γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδας και τις εξελίξεις που αναμένονται αναφορικά με τη στάση της ΕΚΤ, το ΔΣ της οποίας ενδέχεται να λάβει αποφάσεις σήμερα για τον ELA.
Ο αναπληρωτήςυπουργός Οικονομικών, τέλος ερωτηθείς για το θέμα που προέκυψε με τις τραπεζικές θυρίδες -μετά τις δηλώσεις της Νάντιας Βαλαβάνη-, διευκρίνισε πως η απόφαση να μην υπάρχει πρόσβαση σε αυτές ελήφθη για λόγους ισονομίας, καθώς πρόσβαση θα μπορούσαν να έχουν μόνο οι κάτοχοι θυρίδων στα 1.120 υποκαταστήματα που παραμένουν ανοιχτά και όχι όλοι οι υπόλοιποι. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το περιεχόμενο των θυρίδων και δεν αντιμετωπίζουν κανένα κίνδυνο.