Σελίδες

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

«Γιατί λέμε ΟΧΙ» -Τι ζητούσαν οι δανειστές.

Αναλυτική παρουσίαση των μέτρων που επιδόθηκαν ως «τελεσίγραφο» από τους δανειστές στην ελληνική πλευρά και αποτελεί τη βάση του «ΟΧΙ» στο Δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου. 
[ Ό,τι βλέπετε κλεισμένο σε αγκύλες δηλώνει τα επιπλέον μέτρα που περιλαμβάνονται στην τελευταία πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςή μετά την απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος από τη Βουλή (Δήλωση Γιουνκέρ). Βέβαια, από την τροποποιημένη αυτή πρόταση προβλήθηκε μόνο η μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από 23% σε 13%, ενώ αποσιωπήθηκαν δυσβάστακτα μέτρα όπως η πρόβλεψη για απελευθέρωση των πλειστηριασμών από το τέλος του 2015.
  Αναρτημένα στη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών τα επίσημα μεταφρασμένα κείμενα- Μπορείτε να τα διαβάστε ΕΔΩ
Για τους ψηφοφόρους:

-η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα γίνει στα ίδια εκλογικά κέντρα με τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές λόγω μικρής χρονικής διάρκειας πριν το δημοψήφισμα

-για πρώτη φορά ψηφίζουν οι περίπου 108 χιλιάδες 18αρηδες, οι οποίοι θα πρέπει να βρουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν, αφού δεν είχαν ψηφίσει τον Ιανουάριο του 2015

-Οι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, εφόσον όμως έχουν υποβάλει την σχετική αίτηση/υπεύθυνη δήλωση ως τις 30 Απριλίου 2015. Αν δεν έχουν κάνει αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να πάνε στον τόπο καταγωγής τους.

-Οι κάτοικοι εξωτερικού δεν έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν στις χώρες διαμονής τους
 Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, πατώντας (εδώ ypes.gr )