Σελίδες

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Οι Έλληνες δεν ξέχασαν την κρίση και απεργούν.

«Η ψηφοφορία για το Brexit, το δημοψήφισμα στηn Ιταλία και οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία έκαναν την ελληνική κρίση χρέους σχεδόν να ξεχαστεί.
 Ωστόσο, για τους ανθρώπους στη χώρα δεν άλλαξε τίποτα. Πολλοί είναι απελπισμένοι, η ανεργία είναι υψηλή», γράφει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, με αφορμή τη γενική απεργία, υπό τον τίτλο «Για τους Έλληνες η κρίση σε καμία περίπτωση δεν έχει ξεχαστεί».

Έλληνες συνταξιούχοι και εργαζόμενοι μιλούν για τις διαρκείς περικοπές που υφίστανται, διαμαρτυρόμενοι ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 5 Δεκεμβρίου δεν έχουν κανένα πρακτικό όφελος για τους ίδιους. Όπως σημειώνεται, «πολλοί Έλληνες δυσκολεύονται να μπουν σε χριστουγεννιάτικη διάθεση. Το κέντρο της Αθήνας έχει διακοσμηθεί, αλλά σε πολλά μπαλκόνια διαμερισμάτων λείπουν φέτος τα φωτάκια».
Για τους ανθρώπους στην Ελλάδα η κρίση παραμένει παρούσα, παρατηρεί ο ανταποκριτής του DPA και συμπληρώνει ότι «περίπου εννέα στους 10 Έλληνες πιστεύουν σύμφωνα με δημοσκοπήσεις ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση».
«Δεκάδες άδεια ταξί στην πλατεία Συντάγματος τα βράδια περιμένουν μάταια για πελατεία. Πιο πέρα, στην άλλοτε ανθούσα αγορά της οδού Σταδίου εκατοντάδες καταστήματα παραμένουν κλειστά. Δεκάδες χιλιάδες διαμερίσματα σε όλες τις περιοχές της χώρας είναι ανοίκιαστα. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου ενοικιαστές. Και όποιος έχει κάποιο διαμέρισμα πρέπει να πληρώσει γιγάντιο φόρο ακίνητης περιουσίας. Περισσότεροι από 400.000 καλά καταρτισμένοι νέοι Έλληνες έχουν ήδη μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Σχεδόν ένας στους τέσσερις είναι άνεργος», συνεχίζει.
Για την απεργία της 8ης Δεκέμβρη λέει ότι «οι εργαζόμενοι δείχνουν επανειλημμένα τη δυσαρέσκειά τους βγαίνοντας στους δρόμους».