Σελίδες

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Εγκύκλιος για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα μέχρι τέλος χρόνου.

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονεσ για αναγνωριση προυπηρεσιας στον ιδιωτικο τομεα        Με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιό της, προς τους φορείς του Δημοσίου, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη ζητεί «ενόψει της επικείμενης διαδικασίας επιλογής προϊστάμενων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Υ.Κ. (ν. 3528/2007) και της παρ. 4 του άρ. 30 του ν. 4369/2016… την κατά προτεραιότητα και το αργότερο έως τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους εξέταση των αιτήσεων υπαλλήλων για την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα κατ’ εφαρμογή των σχετικών προαναφερόμενων διατάξεων και βάσει των οδηγιών που παρασχέθηκαν με την ως άνω β’ σχετική εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας».

Όπως υπογραμμίζεται, «οι αποδέκτες της παρούσας εγκυκλίου παρακαλούνται να την κοινοποιήσουν σε όλους τους φορείς που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτούς. Οι αρμόδιες Διευθύνσεις προσωπικού παρακαλούνται για την άμεση κοινοποίηση της παρούσας στους προέδρους των υπηρεσιακών συμβουλίων».
Όσον αφορά στην Αυτοδιοίκηση, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, αποδέκτη της παρούσας, παρακαλούνται για τις κατά λόγο αρμοδιότητας ενέργειές τους προκειμένου να διευκολύνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΤΑ κατά την εξέταση των αιτήσεων των υπαλλήλων τους και για να καταστεί λυσιτελής η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων. Ως εκ τούτου ερωτήματα που αφορούν τους υπαλλήλους των ΟΤΑ, θα απευθύνονται λόγω αρμοδιότητας στην αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία κοινοποιείται η παρούσα εγκύκλιος, προκειμένου να ενημερωθούν οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού».
ΕΔΩ η εγκύκλιος (ΑΔΑ: 65Ξ4465ΦΘΕ-ΝΒ9)