Σελίδες

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Τι είπαν οι εκπρόσωποι του ΜΕΤΑ Υγειονομικών στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ (27/6/2017)

  Στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ που πραγματοποιήθηκε σήμερα 27-6-2017 στην Αμαλιάδα με απόφαση της πλειοψηφίας, οι Γενικοί Σύμβουλοι του ΜΕΤΑ Υγειονομικών αναφέρθηκαν διεξοδικά τόσο στα προβλήματα που προκύπτουν από το κλείσιμο της αξιολόγησης και των νέων αντεργατικών μέτρων που προκύπτουν από αυτήν όσο και στα ειδικότερα ζητήματα που αφορούν  το χώρο της Υγείας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στο ζήτημα της διατήρησης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που γιγαντώνονται μέσα στα Νοσοκομεία (επικουρικοί, εργολαβίες, ατομικές συμβάσεις, ΟΑΕΔ, μπλοκάκια) αλλά και σε ζητήματα όπως το ανθυγιεινό, η στελέχωση των νοσοκομείων, η χρηματοδότηση κλπ.

Επέμειναν, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας να εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά τρυκ και να προσανατολίσει τη δράση της μέσα από τα Σωματεία.

Ανέφεραν ότι οι κινητοποιήσεις που αποφασίζονται πρέπει να είναι προετοιμασμένες από την Ομοσπονδία και τα Σωματεία και να μην είναι υπόθεση μόνο κάποιων συνδικαλιστικών στελεχών. Στην κατεύθυνση αυτή απαίτησαν να πραγματοποιηθεί σύσκεψη σωματείων για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων.

Πρότειναν, ο αγώνας ενάντια στην διατήρηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για σταθερή και μόνιμη δουλειά καθώς επίσης και για ζητήματα όπως το ανθυγιεινό να γίνει συντονισμένα μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και να πάρει ευρύτερα χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφέρθηκαν για μια ακόμα φορά στη λειτουργία της Ομοσπονδίας και κατήγγειλαν ότι τα όργανα της Ομοσπονδίας δεν λειτουργούν ουσιαστικά με αποτέλεσμα οι όποιες πρωτοβουλίες και δημόσιες εκφωνήσεις της Ομοσπονδίας να λαμβάνονται αυθαίρετα από τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ.
 Δείτε την τοποθέτηση του Ανδρέα Μακρή



Δείτε την τοποθέτηση του Γιώργου Μανουσάκη